Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (16/11)

Tilburg, 16 november 2003.

Goirlese vrouw door ex vriend
mishandeld en bedreigd

TILBURG - In zijn woning te Hilvarenbeek hebben agenten vrijdagavond rond halfnegen een 23-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling en de bedreiging van zijn 20-jarige ex vriendin die in Goirle woont. De ex-vriend van de vrouw was naar haar werk in de Heuvelstraat gekomen. Daar kregen ze onenigheid over het betalen van een geldboete die de man had gekregen voor een eerdere mishandeling van zijn ex-vriendin. Deze onenigheid loopt uit op een mishandeling. De Beekenaar slaat hierop zijn ex meerdere malen met de vuisten tegen het hoofd. Ook bedreigde hij haar met de dood. Na de aanhouding van de man treffen agenten in zijn fouillering een valmes aan, dat uiteraard inbeslag genomen werd.

Radiopiraat uit de ether gehaald

TILBURG - Aan de Schermerstraat heeft het Agentschap Telecom (de voormalige radiocontroledienst) in samenwerking met de politie een illegale radiozender uit de ether gehaald. De zendapparatuur werd inbeslag genomen en tegen de 33-jarige man die achter de illegale radiozender zit wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tilburgse van tas beroofd

TILBURG - Een 49-jarige vrouw uit Tilburg is vrijdagavond rond halfnegen in de Trouwlaan van haar handtas beroofd. Een nog onbekende man op een fiets rukte de tas van de vrouw uit haar handen en vluchtte via een parkeerterrein weg. In de handtas van de vrouw zaten onder andere een mobiele telefoon, autopapieren en een geldbedrag van 600 euro.

Winkeldiefstallen

TILBURG - Agenten hebben zaterdagmiddag aan het Palletplein een 32-jarige Tilburger opgepakt. Die was het magazijn van een winkel binnengeslopen met de bedoeling om diefstal te plegen. Hij werd echter al voor dat hij toe kon slaan betrapt en aan de gealarmeerde politie overgedragen. Met een dagvaarding op zak werd de man weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Een 51-jarige vrouw uit Tilburg werd zaterdagmiddag in een winkel aan de Heuvel betrapt bij de diefstal van een paar laarzen ter waarde van bijna 28 euro. De gewaarschuwde politie hebben de winkeldievegge aangehouden.

Politie haalt automobilisten met drank op van de weg

TILBURG - Het afgelopen weekend hebben agenten op verschillende locaties in het district Tilburg automobilisten van de weg gehaald die met drank op achter het stuur van hun voertuigen zaten.

Vrijdagavond om tien voor tien werd aan de Hornstraat een 42-jarige man uit Tilburg achter het stuur van zijn auto gehaald, nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. De man blies aan het politiebureau iets meer dan 1.55 promille. Het rijbewijs van de Tilburger werd ingevorderd. De man bleek ook nog verschillende winkeldiefstallen in Tilburg West gepleegd te hebben..

TILBURG - Vrijdagnacht rond de klok van kwart over drie hebben agenten aan het Westerpark een 30-jarige Tilburger aangehouden. Bij controle van de man bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man 1.20 promille. Dat leverde de man een rijverbod van vijf uren op. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Agenten van het bikersteam hebben vrijdagnacht rond tien voor halfvier aan de Paleisring een 32-jarige Tilburger aangehouden. De man bleek bij controle wel heel erg diep in het glaasje gekeken te hebben. Aan het politiebureau blies de man bijna 2.60 promille. De man raakte hierdoor in ieder geval zijn rijbewijs kwijt want dat werd ingevorderd. Verder reikten de agenten hem een rijverbod van 14 uren uit en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG - Op de Hart van Brabantlaan hebben agenten zondagmorgen om tien over acht een 34-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden. De man was kort daarvoor met zijn auto betrokken bij een eenzijdig ongeval en tegen de vangrail bij Westpoint gereden, waarbij een 20-jarige plaatsgenoot, die op de achterbank van de auto lag, licht gewond raakte. Als agenten constateren dat de man drank op heeft wordt hij aangehouden. Aan het bureau blies de man bijna 0.80 promille. Hij kreeg een rijverbod van twee uren opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken man op voor mishandeling

TILBURG - Aan de Groenstraat hebben agenten vrijdagavond rond de klok van kwart voor elf een 20-jarige man uit Berkel-Enschot aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging en de mishandeling van een 20-jarige Waalwijker, die als beveiligingsmedewerker werkzaam is bij een supermarkt in Tilburg. De aangehouden man gaf de Waalwijker klappen nadat hem te verstaan werd gegeven dat de winkel niet meer voor publiek geopend was. Met een dagvaarding werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Agenten pakken vandalen op

TILBURG - Vrijdagnacht rond twee uur hebben agenten aan de Veemarktstraat een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die vond het tijdens stappen nodig om afzetborden van de gemeente omver te trappen.

TILBURG - Aan de Hoefstraat hebben agenten zaterdagmiddag een 11-jarige jongen aangehouden. De knaap had een steen door een ruit gegooid. Zij vriendje had hem uitgedaagd dat hij dit niet durfde. Wel dus.

Agenten te paard pakken vechterbazen op

TILBURG - Agenten van de Dienst Levende Have van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en collega`s uit district Tilburg die afgelopen vrijdagnacht dienst deden bij het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad hebben hoog te paard een 29-jarige vechterbaas aangehouden. Op hun paard zagen de agenten dat er voor een horecagelegenheid aan de Heuvelring wat schermutselingen waren. Verder zagen de agenten dat de later aangehouden Tilburger een stapper op het lichaam en in het gezicht sloeg. Hierop werd hij door de politie te paard uit de schermutselingen geplukt en aangehouden. De agenten te paard hadden inmiddels assistentie gekregen van de reguliere horeca-agenten en onderzoek doende konden meerdere personen voor mishandeling worden aangehouden. Dat waren drie Tilburgers van 19,20 en 26 jaar oud. Zij werden allen met een dagvaarding op zak later weer in vrijheid gesteld.

Agenten van het bikersteam blijven het goed doen

TILBURG - Agenten van het bikersteam hebben vrijdagnacht rond de klok van halfvijf aan het Pieter Vreedeplein twee Tilburgse mannen (20 en 21 jaar oud) aangehouden. Tijdens hun surveillance kregen de bikers door dat er gevochten werd aan het Pieter Vreedeplein en bij aankomst wisten zij de vechtende partijen te scheiden. Kennelijk had men niet door dat de bikers van de politie waren, want één van de aangehouden verdachte vond het nodig om in het bijzijn van de agenten nog klappen uit de delen. Toen hij zag met de politie van doen te hebben zette de man het op een lopen, maar had daarbij geen geluk want hij liep recht in de armen van andere dienders die op de melding waren afgekomen.

Politie pakt vijf Tilburgers op
voor openlijke geweldpleging

TILBURG - Vrijdagnacht om halfvijf hebben agenten tijdens het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad vijf Tilburgse mannen aangehouden. Via het cameratoezicht werden de agenten op de hoogte gebracht van een openlijke geweldpleging. Een 42-jarige Tilburger die in zijn auto zat werd door het vijftal in elkaar geslagen. Aan de Spoorlaan konden de daders van deze openlijke geweldpleging worden aangehouden. Het zijn Tilburgse mannen van 17, 18, 21, 26 en 27 jaar oud. Een van de verdachte gaf in eerste instantie een valse naam op.

Agenten pakken Tilburger op
die tankte zonder te betalen

TILBURG - Soms zit het mee en soms zit het tegen, zullen we maar zeggen. Het overkwam wel een 31-jarige Tilburger die zaterdagmiddag aan de Noordhoekring voor bijna 60 euro benzine tankte zonder te betalen. De pomphouder wist het kenteken van de auto van de boosdoener te noteren en door te geven aan de politie. Als dit kenteken aan de eenheden op straat wordt doorgegeven zien agenten tijdens de melding de auto aan de gasthuisring staan. De zaak was toen zo gepiept en de 31-jarige tanker kon mee naar het bureau. De man kreeg een dagvaarding mee naar huis. Ook kreeg de man een bekeuring mee naar huis omdat hij geen rijbewijs heeft.

Rotterdammer met drugs aangehouden

TILBURG - Aan de Spoorlaan hebben agenten zaterdagavond, even voor acht uur een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De politie werd naar het Centraal Station aan de Spoorlaan gedirigeerd omdat in de hal van het station een man met een mes gedreigd zou hebben. Als de agenten de kleding van de man wil onderzoek naar het gebruikte mes weet deze laatste de benen te nemen maar na een korte achtervolging konden agenten hem op de Spoorlaan weer pakken. Dan komt ook de aap uit de mouw en blijkt de man twee zakjes met vermoedelijk cocaine bij zich te hebben. De Rotterdammer is ingesloten.

Tilburgs gezin overvallen

TILBURG - Een Tilburgs gezin, 37-jarige is zaterdagavond tussen elf en twaalf uur door drie nog onbekende mannen overvallen en beroofd van een nog onbekend geldbedrag. De overval vond plaats in Tilburg Noord en om privacyredenen kan geen nadere omschrijving van de plaats delict gegeven worden. Bij de woning van het slachtoffer werd aangebeld. Als de man des huizes (37) open doet staat hij oog in oog met één van de overvallers die hem met een pistool bedreigd. Als het slachtoffer eenmaal in de macht van de overvaller is komen er nog twee overvallers bij. Met zijn drieën bedreigen ze de Tilburger en zijn andere gezinsleden, vrouw en twee kinderen, en moet men in de woning op zoek naar nog meer geld. Dat wordt niet gevonden, waarop de overvallers vertrekken en de Tilburger de politie kan waarschuwen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Man met XTC en GHB aangehouden

TILBURG - In een discotheek aan de heuvelring hebben agenten zondagmorgen rond kwart voor elf een 20-jarige man uit Veenendaal aangehouden. De man was bij binnenkomst van de discotheek, zoals gebruikelijk bij deze horecagelegenheid, aan de kleding onderzocht. Daarin vonden de portiers 21 XTC tabletten en een flesje met ongeveer 15 milliliter GHB. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman