Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 16-11-2003 - 16.00 uur

Rijden zonder rijbewijs
Den Helder, zaterdag 15 november 2003
Tijdens de surveillance zag de politie een auto voorbij rijden, met een vrouw achter het stuur waarvan bekend was dat zij niet in het bezit was van een rijbewijs. De vrouw, een 37 jarige Helderse reageerde op het stopsignaal en kreeg een proces-verbaal. Haar auto moest zij laten staan.

Drankrijder
Den Helder, zaterdag 15 november 2003
Op de Huisduinerweg werd om 23.15 uur , door het opvallende rijgedrag, een 35 jarige inwoner van Den Helder aan de kant gezet. De blaastest die hierop volgde gaf aan dat de man ruim 5 x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken: 1135 ug/. Hij kreeg, naast een proces-verbaal, een rijverbod tot de volgende dag 14.20 uur. Om uit te sluiten dat het slingeren niet aan zijn voertuig ligt, wordt een technisch onderzoek aan de auto ingesteld.

Agent beledigd, bekeuring opgelopen
Den Helder, 16 november 2003
Omstreeks 01.00 uur nam een 40 jarige, beschonken, man uit Den Helder op de Koningsstraat een vechtende houding aan tegen een politieagente. Daarvoor had de man zich al irritant gedragen naar uitgaanspubliek. De man bleef zich recalcitrant gedragen en ging vervolgens over tot het beledigen van de agente. De man werd toen aangehouden en kreeg op het politiebureau een bekeuring.

Beroving taxichauffeur, daders aangehouden
Waarland, zaterdag 16 november 2003
In de Kerkstraat zijn twee mannen aangehouden, nadat zij, samen met nog twee mannen, een taxichauffeur van zijn rittenstaten en kentekenbewijs hadden beroofd. Na de melding konden de twee in de kraag worden gepakt. De mannen bleken de taxichauffeur ook mishandeld te hebben. Het tweetal bracht de nacht door in de cel. Omdat zij de agenten tijdens hun aanhouding beledigden, krijgen zij ook daarvoor een proces-verbaal. Naar de andere twee verdachten wordt nog gezocht.