Gemeente Apeldoorn

Huiselijk geweld onderwerp raadsvergadering op 17 november

Vertegenwoordigers van provincie, gemeenten in Noord- en Oost Gelderland, deelnemers van het samenwerkingsverband 'Ketenaanpak huiselijk geweld Apeldoorn' en raadsleden komen op 17 november bijeen tijdens een brede raadsvergadering. Tijdens deze bijeenkomst met als thema 'huiselijk geweld', proberen zij gezamenlijk tot een regionale samenwerking te komen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is in de raadzaal van het gemeentehuis in Apeldoorn, Marktplein 1.

Huiselijk geweld is een groot maatschappelijk probleem. Lichamelijke, geestelijke en of seksuele geweldpleging, belaging en bedreiging: het komt maar al te vaak voor. Toch wordt er vaak over gezwegen. Daarnaast is het ook een ingewikkeld probleem, dat slachtoffer, pleger en hulpverlener niet afzonderlijk kunnen oplossen. Daarom hebben in Apeldoorn gemeente, politie, Openbaar Ministerie en diverse hulpverleningsinstanties de handen ineengeslagen en het convenant 'Ketenaanpak Huiselijk Geweld Apeldoorn' ondertekend. Sinds kort maken van het samenwerkingsverband ook deel uit Gelre Ziekenhuizen, Leger des Heils/Jeugdhuis de Enk, Stichting Thuiszorg Oost-Veluwe, Nové en VSK Overijssel/Gelderland (Vereniging tegen seksuele kindermishandeling binnen vertrouwensrelaties).

In Apeldoorn wordt al langer samengewerkt door politie en allerlei hulpverleningsinstanties om iets te doen tegen huiselijk geweld. Het project Ketenaanpak Huiselijk Geweld zorgt voor een stevige impuls, doordat nog meer hulpverleningsinstanties zich hebben aangesloten. Binnen Apeldoorn is ervoor gekozen speciale aandacht te schenken aan kinderen. Die zijn bij huiselijk geweld - ook als getuigen - namelijk altijd slachtoffer. In de laatste vier maanden van 2002 werd bij de politie in Apeldoorn driehonderd keer aangifte gedaan van huiselijk geweld. Daar waren bijna tweehonderd kinderen bij betrokken.

Voor het laatst bijgewerkt op: 17-nov-2003 08:16