Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-11-2003

Televisie
OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL
Uitzending maandag 17 november
Nederland 2 ­ 19.54 uur


---
Songfestivalwinnaars bjÖrn en sertab in nederland

Deze week waren twee oud-songfestivalwinnaars in Nederland. Sertab, de Turkse winnares uit 2003, voor de promotie van haar single 'Here I am' en Björn Ulvaeus van ABBA voor de première van de musical 'Mamma Mia'. Het TROS/NOS RTV-programma OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL sprak met beiden en zendt de interviews uit in de uitzending van maandag 17 november a.s.

Verder heeft het programma een uitgebreide terugblik naar 1977, het jaar van Heddy Lester en 'De mallemolen'. In de Nationale Finale versloeg outsider Heddy favoriet Bonnie St. Claire met het nummer 'Stop me'. Het Eurovisie Songfestival werd gewonnen door de Française Marie Myriam en 'L'oiseau et l'enfant'. Ook de discorage bereikte het songfestival met de Duitse hitgroep Silver Convention en 'Telegram'.

Jasmine is elf jaar oud en deed kort geleden mee aan de Nederlandse finale van het Junior Eurovisie Songfestival met 'Mijn radio'. Sinds haar vijfde is ze al fan van het 'grote mensen'-songfestival en ze hoopt ooit mee te kunnen doen. Deze week is zij de Fan van de Week.

In De Top 100 Aller Tijden is deze week aandacht voor de jaren '50 en '60 met de volgende artiesten: Gigliola Cinquetti ('Non ho l'eta', Italië, 1964), Conny Froboess ('Zwei kleiner Italiener', Duitsland, 1962) en Corry Brokken, ('Net als toen', Nederland, 1957).

OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL, een gezamenlijke productie van TROS en NOS RTV, wordt gepresenteerd door Nance.

Voor meer informatie: www.songfestival.nl