Ingezonden persbericht


Online RepertoireTM handig hulpmiddel voor architecten

IJmuiden, 17 november 2003 - Corus Colors, producent van organisch bekleed staal, introduceert een handig online visualisatieprogramma voor architecten: RepertoireTM. Met de online tool kunnen realistische, eigentijdse gebouwen virtueel worden bekleed met organisch staal in iedere gewenste kleur. Naast kleur kan ook profiel aan het staal worden toegevoegd. Repertoire is te vinden op de nieuwe Corus Colors website voor de Benelux: www.coruscolors-benelux.com.

Het online visualisatieprogramma Repertoire is speciaal ontwikkeld om de kleurwerking van het veelgebruikte HPS200® - organische stalen dak- en gevelbekleding van Corus Colors - visueel te maken. Repertoire bevat realistische 3D-visualisaties van bouwobjecten als kantoren, een winkelcentrum, een industrieel gebied en een voetbalstadion. Omdat in het programma niet alleen kleur, maar ook profiel aan het staal kan worden toegevoegd, wordt uitstekend inzicht verkregen in de werking van HPS200 op de uitstraling van de gebouwen.

De gebruiker van Repertoire kan voor de kleur van het staal kiezen uit de RAL kleurenstandaard, gehanteerd door architecten, standaard kleuren van HPS200, of zelf een kleur samenstellen. Door deze op het dak en de gevels van een gekozen gebouw te 'projecteren' wordt een realistische weergave verkregen van de esthetische werking van de gekozen kleuren en het gekozen profiel.

Indien een kleur zelf is samengesteld en voldoet aan de wensen, dan is een druk op de toets voldoende om binnen vijf werkdagen stalen in huis te hebben in de gekozen kleur. Ook voor deze zelf samengestelde kleuren geldt overigens - net als bij de standaard kleuren van HPS200- de Corus Confidex®-garantie. In tegenstelling tot de meeste garanties wordt deze garantie direct verleend aan de eigenaar van het gebouw. De Confidex -garantie is bovendien overdraagbaar op een eventuele nieuwe eigenaar van het gebouw.

Over Corus Colors
Met Corus Colors produceert Corus al ruim 35 jaar organisch bekleed staal. Het Brits-Nederlandse bedrijf heeft wereldwijd een toonaangevende naam opgebouwd op het gebied van kwaliteit, service en productinnovatie.