Politie Gelderland-Midden

Barneveld, fiets van dronken man blijkt toch gestolen Publicatiedatum: 17-11-2003

Al op 1 augustus raapte de politie in de unit Noord aan de Lunterseweg in Barneveld een 51-jarige man uit Voorthuizen op. De man bleek zo onder invloed van alcohol te zijn, dat hij letterlijk niet meer op zijn benen kon staan. Van de weeromstuit gaf hij nog een valse naam op, maar een ID-kaart uit zijn portefeuille toonde zijn juiste identiteit aan. Een ID-kaart overigens, waarvan aangifte van vermissing was gedaan.

De man had die zomeravond niet alleen 20 blikken bier bij zich en een aangebroken blikje onder zijn oksel, hij bleek ook in het bezit te zijn van een fiets. "Mijn eigendom", verklaarde hij tegenover de politie. "Gekocht voor 125 euro. Geen idee meer van wie", aldus zijn verklaring.

Niet aangegeven
Zoals al veel in de Nieuwsbrief* van de politie in het district is uitgelegd, bestaat er twijfel over de herkomst van deze fiets. Het is aan de politie om de herkomst aan te tonen. De fiets blijkt echter niet te zijn aangegeven, maar omdat er nogal wat schade rond het slot is te zien lijkt de fiets toch van diefstal afkomstig te zijn. Via verzekeraars komt de politie bij een gedupeerde 37-jarige inwoner uit Zutphen terecht. Hij laat weten dat de fiets in maart of april van dit jaar wel degelijk in Beekbergen is gestolen, maar dat hij geen aangifte heeft gedaan. De fiets was toch niet meer verzekerd! Daar komt bij dat ze buiten had gestaan tijdens de diefstal. De gedupeerde vond het eigenlijk zijn eigen schuld. Op verzoek van de politie heeft hij alsnog aangifte gedaan. Het complete proces-verbaal kan nu, met de aangifte, worden verstuurd naar Justitie.


* Neem ook een gratis abonnement op de Nieuwsbrief. Meld u nu aan op de site www.politiegelderlandmidden.nl en ontvang elke 14 dagen gratis allerhande wetenswaardigheden in uw mailbox.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---