Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Koninklijk Horeca Nederland

Koninklijk Horeca Nederland Verzekeringen van start

WOERDEN, 17 november 2004 -- Assurantiemakelaar Marsh is door Koninklijk Horeca Nederland geselecteerd om zijn leden vanaf 15 november verzekeringen aan te bieden. Marsh is onder de vlag van Koninklijk Horeca Nederland Verzekeringen begonnen met het aanbieden van brand-, bedrijfsschade- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen, die per 1 januari 2004 in kunnen gaan.

Het afgelopen jaar heeft Koninklijk Horeca Nederland de verzekeringsmarkt voor horecabedrijven onderzocht. Hieruit bleek dat ondernemers flink op hun verzekeringen kunnen besparen. De premies voor schadeverzekeringen zijn de laatste jaren behoorlijk gestegen, zonder dat er nu direct meer schade in de horeca geleden is. De premies zullen voor leden van Koninklijk Horeca Nederland minimaal 20 % onder de marktpremies liggen. Daarnaast sluit Marsh geen soorten bedrijven collectief uit, zoals nu wel door andere verzekeraars gebeurt. Dit nieuwe product zal een oplossing bieden voor veruit de meeste ondernemers van wie de verzekeraar de verzekering eenzijdig opgezegd heeft.

Marsh is half november begonnen met het aanbieden van brand-, bedrijfsschade- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen. Volgend jaar volgen nog meer pakketten, zoals annulering- en rechtsbijstandverzekeringen. Samen met Marsh is Koninklijk Horeca Nederland bovendien bezig om een nieuw ziektekosten- en ziekenfondspakket te realiseren. Dit is een gevolg van de opzegging door Agis van de huidige mantelovereenkomst. Dit pakket zal nog voor 15 december gepubliceerd worden en kan eveneens in 2004 ingaan. De bestaande afspraken ten aanzien van ziekengeldverzekeringen met Nationale Nederlanden blijven ook in 2004 van kracht.

Marsh is één van de grootste onafhankelijke assurantiemakelaars ter wereld en heeft al een behoorlijke ervaring in de Nederlandse horeca. Zo werkt men al voor Chinees-Indische restaurants, strandpaviljoens en verschillende horecaketens. Naast aantrekkelijke premies is één van de sterke punten van Marsh, dat men bewezen heeft ook moeilijk verzekerbare objecten onder te kunnen brengen bij verzekeraars. Bij alle te realiseren verzekeringen zullen de voorwaarden zo veel mogelijk op de horeca toegesneden zijn, zodat de ondernemer optimaal verzekerd is tegen een aantrekkelijke premie. Deze kunnen zo laag zijn door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van internet en door een goede beschrijving te maken van de te verzekeren bedrijven. Verzekeraars durven daarom met aantrekkelijkere premies te komen.

Gastvrijheid verzekerd!


---

Noot voor de redactie -