Time : 3:40:16 PM
Date : Monday, November 17, 2003
Sender Name: Bcc&v bvba

Politicsinfo.net NV overgenomen door TVLokaal.com NV

De eerste portaalsite over politieke actualiteit, Politicsinfo.net NV, is overgenomen door TVLokaal.com NV.

Politicsinfo.net werd in 2000 opgericht door mediafiguur Jurgen Verstrepen en Louis Standaert en groeide vrij snel uit tot een toonaangevende portaalsite over alles wat met politiek in ons land te maken heeft.

Het bedrijf verrichtte baanbrekend werk op het internet in 2 talen met actuele politieke informatie, interactieve tools, streaming van politieke events en commercialisering van politiek op het net.

De naamsverandering van CVP naar CD&V, de studiedagen van de VLD, de videochatsessies van toppolitici, de live interactieve verkiezingsdebatten van De Standaard waren allemaal te volgen op het internet en werden facilitair en conceptueel ontwikkeld door Politicsinfo.net.

Politicsinfo.net lanceerde als eerste wekelijkse live videochatsessies met politieke kopstukken, creëerde een politieke onlinegids voor politici en partijen en probeerde de politieke markt te commercialiseren door het reclameverbod voor politici ter discussie te stellen.

Voor de federale verkiezingen van mei 2003 slaagde Jurgen Verstrepen in de creatie van de eerste online mediacoalitie tussen Politicsinfo.net, De Standaard online, La Libre Belgique en MSN Belgium.

De jarenlange investeringen en opgebouwde online knowhow wierpen hun vruchten af. Tijdens de periode van januari tot mei 2003 bezochten 470.809 unieke surfers de website en raadpleegden 335.811 de module "stemadvies".

Het succes van Politicsinfo.net zorgde voor nieuwe concurrentiële online initiatieven waardoor besloten werd om op zoek te gaan naar vers kapitaal en nieuwe aandeelhouders. Jurgen Verstrepen is verheugd dat de toekomst van Politicsinfo.net door de overname van Tvlokaal.com verzekerd is en de website verder kan groeien voor de verkiezingen van 2004 en 2006.

Tvlokaal.com participeert vandaag o.a. in Belgium Advalvas, Sport.be, Annet.be en Place.to.be.

De media-activiteiten zoals het radio -en televisieprogramma Zwart of Wit van Jurgen Verstrepen behoren niet tot de overname. Jurgen Verstrepen behoudt tijdens de overname een adviserende functie op onafhankelijke basis en onderhandelt op dit ogenblik over nieuwe mediaprojecten zoals DTV en andere interactieve
multimediatoepassingen.

Politicsinfo.net NV
Jurgen Verstrepen
02 756 00 70
jvs@politicsinfo.net

URL: http://www.politicsinfo.net