Royal Dutch Petroleum

"De prijs van nieuwe energie"
Is de nieuwste advertentie in de Shell Corporate Identity Campagne. De
Dialoog gaat verder!

De prijs van nieuwe energie

Energie raakt ons allemaal. Als we de auto starten, het licht aandoen, koken of de verwarming aanzetten, telkens weer vertrouwen we op een brandstof, meestal olie of gas. Maar dat verandert. Er zal ook na het 'fossiele tijdperk' bruikbare energie moeten zijn - en daar moeten we nu al aan werken. Om te beginnen zouden we bij de prijs van fossiele brandstof de kosten voor mens, maatschappij en milieu mee kunnen laten wegen. Dat opent deuren voor nieuwe duurzame energievormen. Zoals zonne-energie, windenergie, energie uit aardwarmte en biomassa. Duurzame bronnen vol beloften. Waarvoor nog een aantal lange termijn obstakels moet worden weggenomen.

Volgens schattingen zal in 2050 eenderde van de energie in de wereld van nieuwe bronnen afkomstig zijn.

Dus komt tweederde nog steeds van conventionele bronnen als olie en gas. Bovendien zal tegen die tijd het wereldwijde energiegebruik twee- tot driemaal het huidige niveau bedragen.
We moeten dus zoeken naar evenwicht. Tussen onze manier van leven en het principe van duurzame ontwikkeling. Tussen betaalbare energie en de zorg voor milieu en natuur. Tussen de kosten van nieuwe technieken waarmee we maximaal rendement kunnen halen uit bestaande energiebronnen en de kosten om nieuwe energiebronnen te ontwikkelen.

Shell is daar voortdurend mee bezig. Dagelijks, overal ter wereld. Maar wij niet alleen. Wetenschappers, belangengroeperingen, politici en individuen spannen zich met ons in om het evenwicht te vinden. Tussen welvaart en welzijn, economie en milieu. Die inspanning bepaalt de prijs van onze nieuwe energie.

Een prijs die het waard is om te betalen.

Zodat ook onze kinderen over betrouwbare en betaalbare energie beschikken.

Op www.shell.com vindt u een engelstalig forum over de toekomst van energie, maar u bent op deze site natuurlijk ook van harte welkom.

Winst. Principes. Of allebei?

Copyright Shell Nederland