Ingezonden persbericht
Politie Amsterdam-Amstelland - Ajax-Heerenveen: Relschoppers gezocht

17/11/2003 - Op donderdag 29 mei 2003 (Hemelvaartsdag) vond in de Amsterdam Arena de voetbalwedstrijd Ajax-Heerenveen plaats. Dit was de afscheidswedstrijd van Richard Witschge. Tijdens de wedstrijd werden bij vak 415 beveiligers en politiemensen belaagd, geschopt en geslagen.

De vlam sloeg in de pan toen een man andere bezoekers opstookte hem te helpen over een afscheidingswand te helpen. Deze wand staat opgesteld om Ajax-supporters te scheiden van fans van de bezoekende club. Beveiligers van WWS en politiemensen kregen het zwaar te verduren door geweld van een grote groep jonge mannen. Er werd door de jongeren geschopt en geslagen en er werden riemen gebruikt en met rolcontainers gegooid. Zelfs een vrouwelijke bewaakster werd tegen de grond gewerkt. Naast geweld tegen personen, sloopten de verdachten ook een telefoonunit en een snoepautomaat.

Van de ongeregeldheden zijn videobeelden gemaakt. Inmiddels is een aantal verdachten aangehouden, maar de politie is nog steeds op zoek naar 10 verdachten.

Herkent u een of meerdere personen van de foto's, bel dan met: (020) 559 5800.
Indien u anoniem wenst te blijven, dan kan dat ook, bel dan met "M": (0800) 7000.

Een volledig overzicht van de gezochte personen vindt u op de site van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland.