MediaPlaza


DIT SEMINAR
Introductie
e-Health, Actuele ICT-toepassingen in de Nederlandse Gezondheidszorg Introductie

e-Health

Gratis seminar over de stand van zaken van e-health in Nederland

Introductie

Dinsdag 18 november
Media Plaza, Utrecht

Gezondheidszorg is mensenwerk. En dat betekent dat technologische hulpmiddelen om de zorg efficiënter of beter te maken, soms maar langzaam doordringen tot de medische praktijk.
Door de vele voordelen van e-health neemt de ontwikkeling van ICT in de gezondheidszorg grote stappen. e-Health draagt bij aan onder meer efficiëntere informatiestromen tussen patiënten, artsen en verzekeraars en biedt mogelijkheden tot kostenbesparingen en kwaliteitsverhogingen in de zorg.

Wellicht heeft u dat de afgelopen jaren al aan den lijve ondervonden in uw dagelijkse praktijk. Maar omdat de toepassingsmogelijkheden van e-health schier eindeloos zijn en de implementaties divers, is het wellicht lastig alle ontwikkelingen op de voet te volgen.

Ter inspiratie, en om u in één middag op de hoogte te brengen van de stand van zaken met betrekking tot e-health in ons land, nodigt Priority Telecom, samen met onder andere Ernst & Young, Siemens Medical en het NICTIZ, u uit voor een gratis toegankelijk seminar.

Het seminar 'e-Health - Actuele ICT-toepassingen in de Nederlandse Gezondheidszorg' belicht een aantal innovatieve ICT-projecten die in de Nederlandse zorgsector plaatsvinden en die we in de nabije toekomst kunnen verwachten.
Daarbij wordt aandacht besteed aan de voors en tegens, en aan de randvoorwaarden waaraan moet worden voldaan om tot succesvolle toepassingen te komen. Dit seminar is zowel bedoeld voor ICT-managers in de zorg als voor medisch personeel.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:
* De ontwikkeling van het Elektronisch Patiënten Dossier in Nederland

* (On)mogelijkheden van diagnose en behandeling op afstand
* Bewaking van de kwaliteit en veiligheid van e-health applicaties
* De invloed van e-health toepassingen op de kwaliteit van de zorg
* De opkomst van draadloze netwerken en handheld computers in ziekenhuizen

* De rol van het internet bij e-health toepassingen

Hoe meldt u zich aan?
Dit seminar over e-health wordt u kosteloos aangeboden door Priority Telecom, mits u zich voor 15 november a.s. inschrijft. Dat kan heel eenvoudig via www.prioritytelecom.nl/e-health

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw deelname met een routebeschrijving.