Partij van de Arbeid

Lodewijk de waal geeft aftrap evs-krachttour op 18 november

Op dinsdag 18 november geeft Lodewijk de Waal in Utrecht de aftrap van de EVS-Krachttour: een jaarlijkse debattenreeks van de Evert Vermeer Stichting langs een aantal universiteitssteden. Dit jaar is globalisering het centrale thema met speciale aandacht voor de rol van ontwikkelingslanden bij arbeidsmigratie, global governance en economische globalisering. Sprekers zijn Lodewijk de Waal, Jan Pronk en Ad Melkert.

Tijdelijke arbeidsmigratie: wat is het standpunt van de FNV? Wat zijn de implicaties voor ontwikkelingslanden? En voor de Nederlandse werkgelegenheid? FNV-voorzitter Lodewijk de Waal gaat hierover op 18 november in debat met studenten van studentenvereniging SIB in Utrecht.

Vervolgens is het op 20 november de beurt aan Jan Pronk, voormalig minister voor ontwikkelingssamenwerking en tegenwoordig hoogleraar aan het Institute of Social Studies. In Groningen debatteert hij met studenten Internationale Betrekkingen over zijn blik op globalisering in het licht van de huidige internationale machtsverhoudingen. Kan er sprake zijn van mondiaal bestuur: global governance? En wat levert dit ontwikkelingslanden op? Ook tijdens het PvdA-Kennisfestival op zaterdag 22 november spreekt hij over dit onderwerp.

De Krachttour wordt op 28 november in Nijmegen afgesloten door Ad Melkert, voormalig fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer en nu werkzaam als executive director voor de Wereldbank in Washington. Hij geeft zijn visie op de huidige globalisering en de rol van internationale organisaties als de Wereldbank.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Evert Vermeer Stichting, Rachel Castermans: 06-41815225/020-5512129 of rcastermans@pvda.nl. Zie de website www.evertvermeerstichting.nl voor een volledig programma.

DATA KRACHTTOUR

---- --