Politie Gelderland-Midden

Voorthuizen; hond en kat "te vondeling" gelegd
Publicatiedatum: 18-11-2003

Op 24 september jongstleden informeerden passanten de politie over de vondst van een Labrador en een kat in een plastic mand op de hoek van de Garderbroekerweg en de Blotekamperweg in Voorthuizen. Beide dieren beschikten niet over water en voer, terwijl het toen toch zo'n 20 graden was. Op verzoek van de politie hebben medewerkers van de dierenambulance zich over de dieren ontfermd.

Samen met de Inspectiedienst Gezelschapsdieren, lukte het de politie de identiteit van de eigenaar te achterhalen. Het bleek te gaan om een 22-jarige inwoner uit de gemeente Barneveld, die door omstandigheden niet langer in staat was om de dieren te verzorgen. Middelen om de dieren in een pension onder te brengen ontbraken, zodat hij besloot ze op een doorgaande weg achter te laten. Daarbij lette de man er op dat de dieren zeker door passanten aangetroffen zouden worden. Uiteindelijk is dat ook binnen een uur gebeurd.

Voorwaardelijke seponering
Nadat de politie verslag uitbracht van haar bevindingen, besloot Justitie de kwestie voorwaardelijk te seponeren met een proeftijd van twee jaar. De dieren zijn bij kennissen van de betrokkene onder gebracht.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Nijkerk; mishandeling om auto
Publicatiedatum: 18-11-2003

Een 21-jarige inwoner uit Nijkerk heeft tegenover de politie onlangs toegegeven dat hij betrokken geweest is bij een mishandeling op 5 oktober. Daarbij zou een 20-jarige jongen uit Nijkerkerveen gewond geraakt zijn. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen, een wond boven zijn oog moest worden gehecht.

De verdachte ontkent echter dat hij het letsel heeft toegebracht. Weliswaar zijn er over en weer klappen gevallen, maar daarbij zou geen letsel zijn ontstaan, stelt hij. Als motief voor het incident geeft de verdachte aan dat hij het slachtoffer ervan verdenkt dat hij een auto van zijn vriend vernield zou hebben.
In overleg met Justitie is besloten de verdachte te dagvaarden. Op maandag 15 december moet hij zich in Arnhem verantwoorden over het incident.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---