Gemeente Berkel en Rodenrijs


Inspraak artikel 19 WRO-procedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, dat door de volgende personen een verzoek is ingediend voor een vrijstelling ex. artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening:


- De heer F. van der Burg heeft een bouwaanvraag ingediend voor de locatie Noordersingel 22 voor de bouw van een woning met bedrijfsloods ter vervanging van een te slopen woning en loods op het perceel. Het plan is in strijd met het bestemmingsplan `Noordeindseweg, 14e herziening, 1991´.


- De familie Havenaar heeft een aanvraag ingediend om medewerking te verlenen voor het aanleggen van een zevental bouwkavels op het perceel nabij de Zuidersingel 117. Dit project is in strijd met het bestemmingsplan Rodenrijseweg 1987.


- Voor het perceel Noordeindseweg 55 is door de familie Olsthoorn een verzoek binnengekomen om een woning met een paardenstal te mogen bouwen ter vervanging van de bestaande gebouwen. Het plan is in strijd met het bestemmingsplan Noordeindseweg 14e herziening, 1991.


- Bouwmaatschappij Hermes B.V. heeft een aanvraag ingediend voor de uitbreiding van de woningen aan de Burgemeester Hendrixstraat nrs 73-81, 89, 91 en 95 door middel van dakopbouwen. Het plan is in strijd met het bestemmingsplan Berkel Noord.

Op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening(WRO) en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht moet er inspraak verleend worden op de voorbereiding van de toepassing van de vrijstellingsbevoegdheid ex artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening conform de geldende inspraakverordening. De inspraak wordt verleend aan ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen.
Daartoe liggen de aanvragen om een bouwvergunning met bijbehorende tekening vanaf 20 november 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de Sector
Ruimte. De balie is iedere werkdag vanaf 8.30 uur tot 13.00 uur voor publiek geopend.
Binnen deze termijn kunnen voornoemden (rechtspersonen) een inspraakreactie schriftelijk kenbaar maken bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs. Na afloop van de inspraaktermijn beslissen burgemeester en wethouders over het volgen van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 juncto artikel 19a WRO.

Laatste wijziging: 18 november 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs