Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 november 2003



Loenen - doorrijden na aanrijding


Maandagavond, omstreeks 19.30 uur, is op de Eerbeekseweg een 24 jarige automobilist van achteren aangereden en de veroorzaker is doorgereden. De man stond stil op het kruispunt Eerbeekseweg/ Burggraaf om linksaf te slaan. Op een gegeven moment ziet hij in zijn spiegel dat hij van achteren wordt aangereden door een kleine personenauto. De auto werd naar voren geduwd en kwam tot stilstand op het fietspad van de Burggraaf. Tot zijn verbazing reed de andere partij door. De 24 jarige heeft door de botsing last van zijn nek en rug.



Apeldoorn - auto over de kop


Vanmorgen is omstreeks 05.20 uur op de A50 een automobilist uit Voorthuizen in de vangrail terecht gekomen. De man reed met twee inzittenden, eveneens uit Voorthuizen, over de A50 in de richting van Epe. Op een gegeven moment wil de man een vrachtwagen inhalen. Net op dat moment remt de vrachtwagen, waardoor de automobilist ook remt. Hij raakt hierbij de macht over het stuur kwijt en de auto komt tegen de vangrail. Door de klap gaat de auto meerdere malen over de kop en komt tot stilstand tegen de vangrail. Zowel de bestuurder als de inzittenden hadden de autogordel niet om. Zij raken lichtgewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - diefstal vanaf bedrijfsterrein

Afgelopen weekend is op een bedrijfsterrein aan de Molenmakershoek een container met kleding geopend. Het is niet bekend of er kleding is weggenomen. Tevens zijn op het terrein twee vrachtwagens opengebroken door een ruit te vernielen. Uit de vrachtwagens zijn 70 cd's weggenomen. Hoe men op het terrein is gekomen, is onbekend.



Apeldoorn - zakkenrollen


Op de maandagmarkt is van een 58 jarige inwoonster uit Deventer en een 75 jarige inwoonster uit Apeldoorn de portemonnee weggenomen. Men mist een onbekend geldbedrag en diverse pasjes.



Apeldoorn - woningbrand


Door nog onbekende oorzaak is maandag omstreeks 22.25 uur in een woning aan de IJzerweg brand ontstaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Er is veel roet- en waterschade ontstaan.



Apeldoorn - verlichtingscontrole


De politie heeft maandagavond op diverse locaties een verlichtingscontrole gehouden. Er werden 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren of onjuiste verlichting op de fiets.


Apeldoorn - bezorgdienst vindt gewonde vrouw

Een personeelslid van de apothekersbezorgingsdienst sloeg gisterenochtend alarm toen ze bij de aflevering van medicijnen bij een 82 jarige vrouw aan de Archimedesstraat geen gehoor kreeg. Met behulp van de brandweer ging men via een dakraampje naar binnen en werd de vrouw gewond op de grond aangetroffen. Zij bleek drie dagen geleden gevallen te zijn en had haar heup gebroken. Ze had geen kans gezien om alarm te slaan. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --