Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



november 2003



Onderwerp: cameratoezicht succesvol bij strijd tegen vandalisme.



Het cameratoezicht op het Meidoornplein in Wezep om vandalisme en overlast tegen te gaan heeft weer een positieve impuls gekregen. Mede dankzij de camerabeelden heeft de politie enkele jongeren (leeftijd 13- 15 jaar) uit Wezep aangehouden voor vernielingen aan een stenen bloembak. De schade is ruim 1000 euro en een medewerker van de gemeente Oldebroek heeft aangifte gedaan.


De vernielingen vonden in het laatste weekend van oktober plaats, waarbij bleek, dat vandalen een stenen plantenbak bij de koepel aan het plein vernielden. De jongeren bleken niet aan het oog van de camera's te zijn ontsnapt en konden na enig speurwerk worden achterhaald.


Eén van de jongeren werd door een surveillerende agent op de Stationsweg herkend van de camerabeelden en ook hij bekende tijdens het verhoor zijn hun aandeel in de vernieling. Haantjesgedrag was de belangrijkste drijfveer voor de zinloze vernieling.


De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de jongeren worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel zal worden opgelegd. De ouders en gemeente zijn van het onderzoeksresultaat op de hoogte gesteld.


Het cameratoezicht is een project dat door de gemeente, winkeliers en politie wordt uitgevoerd om allerlei vormen van criminaliteit te beteugelen.


Einde bericht



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --