Ingezonden persbericht


Adobe introduceert Acrobat Elements Server voor het aanmaken van PDF's binnen de hele organisatie

Nieuwe software in Acrobat Elements desktop voor het voordelig aanmaken van Adobe PDF-bestanden

Amsterdam, 18 november 2003 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) kondigde vandaag Adobe® Acrobat® Elements Server aan, nieuwe software die de gebruiker meer controle biedt over het gebruik en het onderhoud van Adobe Portable Document Format (PDF) bestanden binnen de hele onderneming. Het product is de jongste uitbreiding van de uitgebreide familie toepassingen voor het aanmaken van Adobe PDF-bestanden, inclusief Acrobat Elements 6.0 desktop software. Organisaties kunnen nu kiezen of zij de mogelijkheden voor het aanmaken van PDF-bestanden via de desktop of de server beschikbaar stellen, op basis van specifieke behoeften in termen van IT en documentaanmaak.

Met behulp van Acrobat Elements Server kunnen IT-managers mogelijkheden voor het aanmaken van PDF-bestanden centraal toegankelijk maken voor de hele organisatie, zonder dat daarvoor extra gebruikerssoftware op de desktops hoeft te worden geïnstalleerd. Door middel van een aantal verschillende gebruikersinterfaces - het web voor het uploaden van documenten, e-mailaliassen voor het verzenden van attachments of speciale mappen voor drag-and-drop opdrachten - maakt het productconversie van Adobe PDF-bestanden vanuit een groot aantal veelgebruikte bestandstypes mogelijk. Gebruikmakend van de webservices API, kan Acrobat Elements Server bovendien worden geïntegreerd in meer complexe workflows voor het aanmaken en samenstellen van documenten vanuit de eigen contentbeheersystemen van de organisatie.

"Documentautomatisering binnen een organisatie betekent dat documentservices, zoals het genereren van documenten, centraal moeten worden beheerd, toch gemakkelijk toegankelijk moeten zijn voor de eindgebruikers en op maat moeten kunnen worden gemaakt door IT-managers voor de systemen binnen de organisatie," aldus Tim Hickernell, vice president, META Group. "Servergebaseerd aanmaken van documenten verlaagt de gebruiks- en ondersteuningskosten en optimaliseert de mogelijkheden voor het aanmaken van documenten."

Ongeacht de manier van gebruik, biedt Acrobat Elements Server IT-beheerders de flexibiliteit en het vermogen om de aard van de PDF-documenten, gegenereerd door bepaalde afdelingen of de hele organisatie, te beheren, om te garanderen dat deze documenten voldoen aan specifieke eisen op het gebied van documentaanmaak. Een financiële afdeling kan bijvoorbeeld behoefte hebben aan een 128-bit versleutelcode op alle PDF-bestanden, terwijl een marketing- of communicatiewerkgroep juist PDF-documenten nodig heeft die klaar zijn om te worden gedrukt. Acrobat Elements Server kan worden geconfigureerd om automatisch ieder gewenst resultaat te leveren en te helpen de productiviteit te maximaliseren.

"De faculteiten, studenten en medewerkers van Wharton vertrouwen op Adobe PDF voor het uitwisselen van informatie binnen de hele organisatie," zei Kendall Whitehouse, director of Advanced Technology Development van de Wharton School of the University of Pennsylvania, met duizenden studenten en honderden medewerkers binnen 11 faculteiten en 17 onderzoekscentra. "Voor een wereldwijde organisatie, met vestigingen en studenten die regelmatig over de hele wereld actief zijn, is de flexibiliteit van het aanbieden van mogelijkheden voor servergebaseerd aanmaken van PDF-documenten via het web vanuit ongeacht waar, ongeacht wanneer en via ongeacht welke computer van onschatbare waarde."

Acrobat Elements Server ondersteunt conversie naar Adobe PDF van een groot aantal bestandstypes, inclusief Microsoft® Word, Excel en PowerPoint®, Corel® WordPerfect®, Adobe Photoshop® en veel populaire afbeeldingsformaten. Net zoals de hele familie Acrobat 6.0 producten, genereert Acrobat Elements Server Adobe PDF-bestanden van topkwaliteit op basis van de meest recente versie van de PDF-specificatie.

Nadat een Adobe PDF-bestand met behulp van Acrobat Elements Server is aangemaakt en teruggestuurd naar de aanvrager, kan het veiliger en betrouwbaarder worden verzonden naar collega's, partners en klanten binnen en buiten de organisatie. Voor het bekijken en afdrukken van PDF-bestanden die met Acrobat Elements Server zijn aangemaakt, kunnen gebruikers de gratis Adobe Reader®-software downloaden. Adobe heeft sinds de introductie van deze software in 1993 al meer dan 500 miljoen exemplaren van Adobe Reader verspreid.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Acrobat Elements Server voor Windows® 2000 (SP4), Windows 2000 Server (SP4) en Windows XP Professional (SP1) is verkrijgbaar via Adobe's Open Options licentieprogramma's en wordt verkocht op gebruiker- en serverbasis. De prijzen variëren vanaf EUR 31,- per gebruiker voor een gebruikerslicentie voor 1.000 gebruikers of vanaf EUR 22.100,- per server. Acrobat Elements Server is uitsluitend verkrijgbaar in het Engels en zal naar verwachting vanaf eind november 2003 kunnen worden geleverd. Ga voor meer informatie naar www.adobe.com/products/acrobatelserver.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven.
De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.
---
© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Acrobat, Photoshop en Reader zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft, Windows en PowerPoint zijn ofwel handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Corel en WordPerfect zijn geregistreerde handelsmerken van Corel Corporation of Corel Corporation Limited. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

>