Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor de wereldwijde markt

Apple introduceert 20-inch iMac

Grootste flat-panelbeeldscherm ooit in een alles-in-één-desktop verkrijgbaar

Bunnik, 18 november 2003 - Apple introduceert vandaag de fantastische nieuwe 20-inch iMac met het grootste flat-panelbeeldscherm dat ooit in een alles-in-één-desktop op de markt is gebracht. De nieuwe 20-inch iMac vormt een aanvulling op de 15- en 17-inch modellen in de populaire serie consumentendesktops en heeft een twee keer zo groot schermoppervlak als het 15-inch model, zodat de gebruiker ruim twee volledige pagina's naast elkaar kan bekijken. De nieuwe iMac bevat tevens Apple's nieuwste besturingssysteem, Mac OS X versie 10.3 Panther, met meer dan 150 revolutionaire nieuwe functies, waaronder Exposé waarmee de gebruiker in één oogopslag alle geopende vensters kan bekijken; iChat AV, de grensverleggende videoconferentiesoftware; en Fast User Switching, voor het eenvoudig delen van de iMac met meerdere gebruikers.

'De nieuwe iMac bouwt voort op het revolutionaire, alles-in-één-ontwerp, ongeëvenaard in de computerwereld', aldus Philip Schiller, Apple's senior vice president voor Worldwide Product Marketing. 'Met het fantastisch grote 20-inch breedbeeldscherm heeft Apple opnieuw de verwachtingen omtrent een alles-in-één-desktop overtroffen.'

De nieuwe 20-inch iMac met zijn breedbeeldscherm en pixelresolutie van 1680 x 1050 is ideaal voor videobewerking, het maken of afspelen van DVD's of het surfen op het web met meerdere pagina's tegelijk open. Het schitterende LCD-scherm levert een weergave zonder hinderlijke flikkeringen, die bovendien twee keer zo helder, scherp en contrastrijk is als die van een standaard-CRT-scherm.

Door de uiterst compacte voet lijkt het iMac flat-panelbeeldscherm in de lucht te zweven en kan de gebruiker de hoogte en hoek van het scherm moeiteloos verstellen. Alle iMacs hebben twee FireWire 400-poorten en drie supersnelle USB 2.0-poorten om snel en eenvoudig randapparatuur zoals een digitale camera, een DV-camcorder, een iPod of een iSight-camera voor videoconferenties aan te sluiten. De modellen bieden tevens het allernieuwste op het gebied van draadloze communicatie dankzij ondersteuning voor de draadloze 54-Mbps AirPort Extreme 802.11g-netwerktechnologie en een optionele ingebouwde Bluetooth-module om draadloos randapparatuur, zoals een mobiele telefoon of organizer, of het nieuwe Apple Wireless Keyboard of de Apple Wireless Mouse, aan te sluiten.

De iMacs bevatten 1,25-GHz PowerPC G4-processors in de 20- en 17-inch modellen en 1,0-GHz PowerPC G4-processors in het 15-inch model. Alle modellen beschikken over 256 MB aan snel 333 MHz DDR SDRAM en een 7200 rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 80 GB. De 20- en 17-inch modellen beschikken tevens over een NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra grafische processor met 64 MB DDR-videogeheugen voor een fantastische grafische weergave.

Elke iMac wordt geleverd met Apple's iLife-programmatuur, een volledig geïntegreerd programmapakket met iTunes 4 voor het beheren en aanschaffen van digitale muziek, iPhoto 2 voor het ordenen en uitwisselen van digitale foto's, iMovie 3 voor het maken van films, en iDVD 3 voor het branden van DVD's die in alle gangbare DVD-spelers kunnen worden afgespeeld. De nieuwste iMacs worden tevens geleverd met een verzameling productiviteits- en amusementsprogramma's, zoals o.a. het recent verschenen Tony Hawk's Pro Skater 4.

Op de nieuwe 20-inch iMac is standaard Panther geïnstalleerd, met ruim 150 nieuwe revolutionaire functies. Naast Exposé, iChat AV en Fast User Switching biedt Panther tevens een compleet nieuwe Finder waarmee met één klik toegang kan worden verkregen tot de favoriete bestanden en mappen van een gebruiker; FileVault, dat gebruikmaakt van de nieuwste beveiligingsstandaarden en de 128-bits versleutelingstechnologie waarmee gegevens in de thuismap te allen tijde zijn beveiligd; en uitgebreide Windows-compatibiliteit waarmee bestanden, printers en netwerkvoorzieningen eenvoudig met Windows-gebruikers kunnen worden uitgewisseld.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe 20-inch iMac, in aanvulling op de 15- en 17-inch modellen, is direct verkrijgbaar via de Apple Store ( www.apple.com) en bij de door Apple erkende resellers.

De iMac met een 15-inch flat-panelbeeldscherm, met een adviesprijs van â'¬ 1399 incl.. BTW, heeft de volgende specificaties:
* een 1-GHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine;
* 256 MB 333-MHz DDR SDRAM;

* gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid (32-voudige snelheid);
* een NVIDIA GeForce4 MX grafische processor met 32 MB videogeheugen;
* twee FireWire 400-poorten en drie USB 2.0-poorten;
* interne ondersteuning voor de draadloze AirPort Extreme-netwerkvoorziening en Bluetooth;
* 7200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 80 GB;
* Apple Pro Speakers.

De iMac met een 17-inch flat-panelbreedbeeldscherm, met een adviesprijs van â'¬ 1999 incl. BTW, heeft de volgende specificaties:
* een 1,25-GHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine;
* 256 MB 333-MHz DDR SDRAM;

* SuperDrive (gecombineerde dvd-r-/cd-rw-eenheid) met 4-voudige snelheid;
* NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra grafische processor met 64 MB videogeheugen;
* twee FireWire 400-poorten en drie USB 2.0-poorten;
* interne ondersteuning voor de draadloze AirPort Extreme-netwerkvoorziening en Bluetooth;
* 7200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 80 GB;
* Apple Pro Speakers.

De iMac met een 20-inch flat-panelbreedbeeldscherm, met een adviesprijs van â'¬ 2499 incl. BTW, heeft de volgende specificaties:
* een 1.25-GHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine;
* 256 MB 333-MHz DDR SDRAM;

* SuperDrive (gecombineerde dvd-r-/cd-rw-eenheid) met 4-voudige snelheid;
* NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra grafische processor met 64 MB videogeheugen;
* twee FireWire 400-poorten en drie USB 2.0-poorten;
* interne ondersteuning voor de draadloze AirPort Extreme-netwerkvoorziening en Bluetooth;
* 7200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf van 80 GB;
* Apple Pro Speakers.

De verkrijgbare maatwerkopties en accessoires zijn extra geheugen, een AirPort Extreme-kaart, een AirPort Extreme-basisstation, Bluetooth, een Apple Wireless Keyboard en Apple Wireless Mouse, een Ultra ATA harde schijf van 160 GB en het AppleCare Protection Plan.

(c) 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iMac, FireWire, iPod, iSight, AirPort, iLife, iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, Finder, Apple Store, Velocity Engine, SuperDrive en AppleCare zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: pr.bnl@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl