Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/11)

Oosterhout, dinsdag 18 november 2003

Winkeldievegge aangehouden
SLEEUWIJK: Dinsdag 18 november hield de politie rond 12.00 uur in een winkel aan de Esdoornlaan een 32-jarige vrouw uit Breda aan. Winkelpersoneel betrapte de vrouw op heterdaad bij diefstal van zes flesjes parfum.

Aanrijding met twee personenautos
WERKENDAM: De politie werd maandag 17 november omstreeks 17.00 uur bij een aanrijding op de Dijkgraaf den Dekkerweg geroepen. Tussen het fietsbruggetje en de rotonde was een botsing ontstaan tussen twee personenautos. De bestuurder van de 1e auto, een 58-jarige man uit Werkendam, remde. Achter hem reed een 54-jarige man uit Molenschot, die niet op tijd kon remmen. De man uit Werkendam is met nekklachten overgebracht naar het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem.

Politie houdt man aan met gestolen auto
TERHEIJDEN: Een oplettende burger belde de politie in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 03.25 uur met de melding dat bij een tankstation aan de Zeggelaan twee mannen tegen de rolluiken schopten. Uit onderzoek van de politie bleek dat zij met een gestolen personenauto waren. De politie heeft een van de verdachten, een 32-jarige man uit St. Michielsgestel, in de buurt van de brandweer kazerne aangehouden. De ander wist te ontsnappen. Zijn identiteit is bij de politie bekend en hij zal als nog worden aangehouden.

Onderzoek woninginbraak
RAAMSDONKSVEER: De politie onderzoekt een woninginbraak die plaatsvond op maandag 17 november. Na het forceren van een raam aan de achterzijde van een woning aan de Anton van Duinkerkenstraat is de woning doorzocht. Vermoedelijk is beeldapparatuur ontvreemd.

Politie controleert snelheid
Op 17 november hield de politie twee snelheidscontroles in Terheijden en Made.
Terheijden, Zeggelaan (50 km-zone). Van 09.15 uur tot 13.15 uur. Aantal passanten: 652 . Overtredingen: 24. Hoogste snelheid: 68 km/u. Made, Crullaan (50 km-zone). Van 13.40 uur tot 16.40 uur. Aantal passanten: 1291. Overtredingen: 29. Hoogste snelheid: 78 km/u. Bijzonderheid: diverse bromfietsen, die veel te hard reden met snelheden van 58 tot 80 km/u.

Politie pakt dronken automobilist
KAATSHEUVEL: In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie omstreeks 00.40 uur een 31-jarige Poolse man aan op de Europalaan. De automobilist bleek te veel gedronken te hebben. Hij blies 690 ug/l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 8 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft daarnaast zijn rijbewijs ingenomen.

Tachtig bekeuringen bij snelheidscontrole
LOON OP ZAND: Op de Udenhoutseweg hield de politie dinsdagochtend 18 november een snelheidscontrole. Daarbij werden 705 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. In totaal waren 80 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/u.

Vrachtauto tegen gevel
DONGEN: Dinsdag 18 november omstreeks 12.30 uur reed op de Biezen een vrachtauto achteruit tegen een woning toen de chauffeur probeerde te draaien. Door de aanrijding kwam de schoorsteen los te staan. De politie heeft de stoep bij de schoorsteen afgezet.

Politie houdt man aan na bedreiging
WAALWIJK/TILBURG: De politie heeft op dinsdag 18 november omstreeks 06.25 uur een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij maandagmiddag een 44-jarige vrouw uit Waalwijk in winkelcentrum De Els heeft bedreigd.

Diefstal personenautos
WAALWIJK: De politie onderzoekt twee autodiefstallen. Vanaf de Noordstraat is een zwarte personenauto, merk Audi 80 met kenteken XY-09-RR, gestolen. Vanaf de Dominee Louwe Kooymanslaan is een blauw/groene Ford Escort met kenteken ZK-38-TL gestolen. De politie heeft de autos landelijk als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt winkeldief aan
WAALWIJK: In een winkel aan de Eerste Zeine betrapte winkelpersoneel omstreeks 12.15 uur een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op heterdaad bij een winkeldiefstal. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Politie onderzoekt woninginbraak
OOSTERHOUT: De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd in een woning aan de Hooivorkstraat. Daar werd maandagavond ingebroken. De onbekende dader(s) hebben zich de toegang verschaft door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Via het raam is men naar binnen geklommen. Binnen hebben ze de knip op de voordeur gezet. Vanuit de woning zijn een sporttas en videobanden weggenomen.

Auto over kop
OOSTERHOUT: Op de Bovensteweg ter hoogte van de afslag Statendamweg sloeg dinsdag 18 november omstreeks 14.45 uur een auto over de kop nadat de bestuurder om onduidelijke redenen de macht over het stuur verloor. Er zijn geen gewonden gevallen. Door het ongeval ontstond een oliespoor. De politie heeft de weg afgezet en het verkeer geregeld. Rond 16.45 uur werd de weg weer helemaal vrijgegeven. Het verkeer heeft veel hinder ondervonden.

Bron: Connie Polak