Fortis Bank


---

Persbericht
Brussel / Utrecht / Barcelona, 18 november 2003

Fortis verkoopt haar Spaanse dochter Seguros Bilbao aan Grupo Catalana Occidente

Grupo Catalana Occidente heeft met Fortis Insurance International een akkoord gesloten over de acquisitie van Seguros Bilbao, een Spaanse dochteronderneming van Fortis. De transactie wordt naar verwachting in het begin van 2004 afgerond, afhankelijk van de goedkeuring van de Spaanse en de Europese autoriteiten. De transactieprijs zal ongeveer EUR 255 miljoen bedragen.

Beide partijen zijn tevreden met de overeenkomst. José María Serra, Voorzitter van Grupo Catalana Occidente verklaarde: "Deze overeenkomst sluit aan bij onze strategie van groei door overnames van bedrijven die mooie kansen bieden, zoals Seguros Bilbao". Tevens merkte hij op: "Het is een bedrijf dat veel overeenkomsten met het onze vertoont: de activiteiten, het commerciële netwerk van full-time verzekeringsagenten en het marksegment waarin het bedrijf actief is, namelijk de gezinnen en kleine en middelgrote ondernemingen."

Jozef De Mey, Chief Executive Officer van Fortis Insurance International verklaarde: "De strategie van Fortis is erop gericht om een toonaangevende financiële dienstverlener te zijn in zorgvuldig gekozen marktsegmenten. De geringe omvang en marktaandeel van Seguros Bilbao, samen met de beperkte externe groeimogelijkheden voor Fortis op de Spaanse verzekeringsmarkt, heeft ons doen besluiten Seguros Bilbao te verkopen. Wij zijn ervan overtuigd dat de aansluiting bij Grupo Catalana Occidente - een verzekeraar met een lange traditie en sterk verankerd in de Spaanse markt - Seguros Bilbao nieuwe perspectieven zal bieden in haar marktsegment."

Seguros Bilbao behoudt haar juridische structuur alsook haar (merk)naam. In Spanje is Seguros Bilbao een gevestigde waarde als aanbieder van levens- en schadeverzekeringen. In 2002 bedroeg het premie-inkomen EUR 373,4 miljoen.

Grupo Catalana Occidente is één van de toonaangevende bedrijven op de Spaanse verzekeringsmarkt. In 2002 realiseerde het bedrijf een premie-inkomen van EUR 1,298 miljard, een stijging van 16,2% ten opzichte van 2001. Na de acquisitie van Seguros Bilbao ligt voor Grupo Catalana Occidente een premie-inkomen van EUR 1,671 miljard binnen bereik, waarmee zij haar positie als toonaangevende verzekeringsmaatschappij versterkt.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van EUR 19,8 miljard (31/10/2003) en circa 68.000 medewerkers behoort Fortis tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten haar thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten.