Gemeente 's-Gravenzande

Verkiezing gemeenteraad Westland

In het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden (301) is op 24 juli jl. de Wet van 19 juni 2003 tot gemeentelijke herindeling van het Westland gepubliceerd. De wet treedt op 1 september 2003 in werking. Op 2 september a.s. zullen Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) de verkiezingsdatum officieel vaststellen. Het voorgenomen besluit van GS is 19 november 2003. De op te heffen gemeente Naaldwijk is belast met de voorbereiding van de tussentijdse raadsverkiezing voor de nieuwe gemeente Westland.

Aanduiding politieke groepering boven kandidatenlijst

Voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Westland kan een politieke groepering, die een vereniging is met volledige rechtsbevoegdheid en waarvan de aanduiding niet reeds bij het centraal stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer of provinciale staten is geregistreerd, aan het centraal stembureau van de gemeente Naaldwijk verzoeken, de aanduiding waarmee zij op de kandidatenlijst wenst te worden vermeld (niet meer dan 35 letters of andere tekens), in een register in te schrijven.

Indien men de aanduiding voor de komende
verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Westland op woensdag 19 november 2003 wenst te laten registreren, moet een verzoek daartoe op woensdag 10 of donderdag 11 september 2003 in persoon worden gedaan bij het centraal stembureau te Naaldwijk.

Bij het verzoek moeten worden overgelegd:

a. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;
b. een bewijs van inschrijving in het register, gehouden door de Kamer van Koophandel en Fabrieken;
c. een bewijs van betaling van de waarborgsom;
d. een verklaring van de politieke groepering houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau.

Voor de registratie moet een waarborgsom van 112,50 worden betaald. Betaling kan contant bij de kassier in het gemeentehuis van Naaldwijk of het bedrag moet tijdig worden overgemaakt op giro 72224 van de gemeente Naaldwijk onder vermelding van verkiezing gemeente Westland. Degene die de betaling verricht, ontvangt een bewijs daarvan. Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing wordt de waarborgsom terugbetaald.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de registratie van een politieke groepering worden verstrekt door de heer R. van Roon van de Afdeling Bewoners- en Omgevingszaken, Stokdijkkade
2, 2671 GW Naaldwijk, tel. 0174 637 416.

---