Ingezonden persbericht

Nog maar anderhalve week en dan is het weer zover: Cameretten gaat van start. Dit jaar is alweer de 38e editie van het oudste cabaretfestival dat ons land kent. Van 19 tot en met 22 november zal het oude Luxor Theater in Rotterdam worden omgebouwd tot een echt Camerettentheater. Het festival heeft in haar geschiedenis al heel wat keren aan het begin van de loopbaan van bekende cabaretiers gestaan. Iedereen kent namen als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Paul de Leeuw, Plien & Bianca en Herman Finkers, maar dit zijn slechts enkele cabaretiers die hun doorbraak bij Cameretten hebben beleefd. Wordt er dit jaar een nieuwe naam aan dat rijtje toegevoegd?

Het Cameretten cabaretfestival is opgebouwd uit drie voorronden en een finale. Tijdens de voorronden krijgen drie maal drie deelnemers de gelegenheid hun talent te showen voor het publiek en de jury. Elke avond wordt door een andere presentator aan elkaar gepraat en wordt afgesloten met een spetterend gastoptreden.

Op woensdag 19 november is de presentator van de avond Patrick Lodiers, bekend van o.a. het BNN-programma "Je zal het maar hebben". De deelnemers van de avond zijn Ilse Warringa, Dimitri Desmyter en als laatste Kristel Zweers. Het gastoptreden is van het duo Schudden, die met hun programma "Puin" de avond mogen afsluiten. Donderdag 20 november neemt Peter Heerschop de presentatie voor zijn rekening. Anne-Aafke Sol, het vrouwenverband Femmage en Ronald Goedemondt zijn de deelnemers van de avond. Het gastoptreden wordt verzorgd door oud-persoonlijkheidsprijswinnaar Mark van de Veerdonk. De laatste voorronde op vrijdag 21 november wordt gepresenteerd door Beertje van Beers. De drie deelnemers zijn Sabine Balk, Menno Nicolai en Jochen Otten. Aan Boom Chicago de eer om de avond als gastoptreden af te sluiten. Als presentatoren voor de finale avond is gekozen voor Arie & Silvester, bekend om hun spraakmakend cabaret. Eric van Sauers zal er deze belangrijke avond voor zorgen dat het publiek voor de prijsuitreiking nog even haar zinnen kan verzetten.

De jury bestaat dit jaar uit de directrice van Theater De Engelenbak in Amsterdam Pia van den Berg, programmamaker Maxim Hartman, theaterdocent en regisseur Javier Lopez Piñon, Marjolein Meijers bekend van het duo "De Berini's", en publieksjurylid Julius Valkenburg. Zij maken vrijdag 21 november bekend welke drie deelnemers doorgaan naar de finale op zaterdag 22 november. Deze drie zullen dan gaan strijden om de publieksprijs, persoonlijkheidsprijs en de Douwe Egberts juryprijs van Cameretten 2003.

Op dit moment zijn er nog slechts enkele kaarten beschikbaar voor 19 en 20 november. Voor reserveringen kunt u bellen naar de kassa van het Luxor theater: 010-4843333. Voor iedere avond geldt: aanvang 20.00u