Wegener NV
P E R S B E R I C H T

Wegener N.V. na honderd jaar Koninklijk

Wegener N.V., de grootste uitgever van regionale kranten in ons land, mag zich voortaan 'Koninklijk' noemen. De onderneming vierde vrijdag jl. haar 100-jarig jubileum. Gisteravond maakte de commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland tijdens een Jubileumconcert van Wegener in het Concertgebouw in Amsterdam dit heuglijke nieuws bekend.

In november 1903 begon Johan (J.F.) Wegener in Apeldoorn met een nieuws- en advertentieblad: de latere Apeldoornse Courant (die eveneens dit jaar zijn honderdjarig jubileum viert). Die kleine, plaatselijke uitgeverij groeide uit tot het toonaangevend media-concern van vandaag.
Dagelijks bezorgt Wegener 1,2 miljoen dagbladen bij haar lezers in een groot deel van Nederland. Wekelijks produceert Wegener ruim 7 miljoen nieuwsbladen en huis-aan-huiskranten. Bovendien is Wegener in West-Europa één van de grotere spelers op het gebied van direct marketingdiensten en -producten, met sterke marktposities in Nederland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan krijgen Koninklijke Wegener N.V. én al haar dochterondernemingen in binnen- en buitenland een nieuwe huisstijl. Het Amsterdamse bureau Eden Design en Communicatie tekende voor de ontwikkeling van die nieuwe huisstijl, die op 5 januari a.s. geïntroduceerd wordt.

Apeldoorn, 19 november 2003

Raad van Bestuur
Wegener NV

Voor nadere informatie: Wegener NV, concern communicatie, tel. 055-5388652

---- --