Politie Friesland


Politieberichten 18/11 (13.00 uur) t/m 19/11 (07.00 uur)

Fryslân 19-11-2003 - Voor vragen over de politieberichten kunt u contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer: (0900) 88
44.

Leeuwarden: vrachtwagen te zwaar
Tijdens een controle aan de Zwettestraat bleek een vrachtauto 75% te zwaar beladen te zijn. De vrachtwagen vervoerde een kraan die drie meter achter het voertuig uitstak en die niet was voorzien van een markering. Tegen de eigenaar van de vrachtauto, een 37-jarige man uit Buitenpost, en de bestuurder, een 38-jarige man uit Twijzel, wordt proces verbaal opgemaakt.

Kollum: aanhouding verdachte
Een 29-jarige automobilist uit Kollum is dinsdagavond rond 20.30 uur aangehouden aan de G. Bleekerstraat omdat hij even daarvoor was ingereden op een 31-jarige plaatsgenoot. De 31-jarige man had gezien dat de automobilist opzettelijk een verkeersbord omver had gereden aan de Waterlelie. Toen hij daar wat van wilde zeggen reed de automobilist op hem in. De man kon nog net op tijd weg springen. De automobilist ging er vervolgens vandoor, maar kon even later door de inmiddels ingeschakelde politie worden aangehouden. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies hij 460 ug/l. De auto van de verdachte is in beslaggenomen en het rijbewijs is ingevorderd. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veenwouden: automobilist gewond
Dinsdagavond raakte een 35-jarige automobilist uit Veenwouden gewond bij een aanrijding aan het Oosteinde. De automobilist reed in de richting van Veenwouden en kwam door een black-out op de linker rijbaan terecht. Hierdoor botste hij tegen de brugleuning, schoot vervolgens door en kwam op de zijkant in de sloot terecht. De bestuurder is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht, waar hij is opgenomen. De auto is met behulp van de brandweer en een bergingsbedrijf geborgen.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
Een 59-jarige man uit Sint Annaparochie is dinsdag rond 20.00 uur aangehouden. De politie zag op een parkeerplaats aan de Arendstuin dat de man straatstenen in zijn auto aan het laden was. Bij navraag bleken deze stenen geen eigendom van deze man te zijn. Ook bleek dat de man geen toestemming had deze stenen in te laden. De verdachte kreeg op het bureau een boete van 130 Euro.

Akkrum: inbraak woning
Een 61-jarige inwoonster van Akkrum heeft aangifte gedaan van inbraak in haar woning. De inbraak vond plaats op dinsdag tussen 16.00 uur en
19.45 uur. Door een raam aan de achterkant van de woning te forceren kwam men binnen. De aangeeftser miste onder andere sieraden.