Ingezonden persbericht


Voetbalshirt Johan Cruyff brengt 2110 euro op via eBay.nl

Opbrengst bestemd voor ziek zoontje

Amsterdam, 19 november 2003 - Op www.eBay.nl heeft de veiling van een uniek voetbalshirt van Johan Cruyff maar liefst 2110 euro opgebracht. Een verwoed verzamelaar van voetbalshirts bood dit unieke Johan Cruyff shirt aan op eBay Nederland om geld in te zamelen voor zijn zieke zoon. De veiling heeft in totaal 10 dagen geduurd, kende 55 biedingen en is gisteren afgelopen met als hoogste eindbod 2110 euro. Naast Nederland is de veiling op diverse eBay-sites van voetballanden zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje en Engeland gepromoot.

Cruyff gaf shirt persoonlijk
Verzamelaar Benny Liebens heeft in de loop der jaren diverse voetbalshirts bij elkaar verzameld van topvoetballers als Beckham, Cafu, Raul, Lizarazu, Zé Roberto, Joao Pinto, Ono, Inzaghi, Stam, Van Nistelrooij, Anelka en Davids. Het pronkstuk van Benny's verzameling was echter dit door Johan Cruyff gedragen shirt toen hij in 1979 voor de Los Angeles Aztecs speelde. Benny kreeg het shirt persoonlijk van Cruyff toen hij hem in 1985 in het oude Ajax-stadion "De Meer" mocht ontmoeten.

Opbrengst nodig voor rolstoel en verbouwing
Benny heeft zijn pronkstuk via eBay.nl geveild om geld in te zamelen voor zijn zoon Ben, die de ziekte van Duchene heeft. Omdat deze erfelijke spierziekte intussen zo ver gevorderd is, kan Ben niet meer zonder een elektrische rolstoel. De hoge opbrengst komt daarom zeer gelegen en is een mooie bijdrage voor de aanschaf van de rolstoel en de nodige verbouwingen in huis.

Over eBay®
Met ruim 75 miljoen gebruikers is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2002 de 14 miljard dollar overschreden. Onlangs werden de resultaten van het derde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl



Ingezonden persbericht