Politie Groningen

Persberichten woensdag 19 november 2003

Provincie Groningen 19-11-2003 -

Groningen: fietsdief (35) aangehouden
Een 35-jarige man uit Groningen werd dinsdagnacht betrapt bij het wegnemen van een fiets vanaf de Leonard Springerlaan. Agenten konden de man aanhouden en brachten hem naar het politiebureau. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: automobilist onder invloed moet rijbewijs inleveren Op het Schuitendiep werd dinsdagnacht een 59-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man een promillage van 0.8. Omdat de stadjer al vaker betrapt was voor het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Rijksweg werd dinsdag een bromfietscontrole gehouden. Drie bonnen voor teveel vermogen / te hoge snelheid, ondeugdelijke helm (1), geen voorrem (1) en geen bromfietscertificaat (1). Bij een radarsnelheidscontrole op de Verlengde Hereweg werden dinsdagmiddag 1605 voertuigen gemeten. Hiervan reden er 99 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 95 km per uur

Groningen: twee mannen in gestolen auto
Op de Florakade werden dinsdagmiddag twee mannen, 38 jaar uit Groningen en 32 jaar uit Enschede, aangetroffen in een als gestolen gesignaleerde auto. Beide mannen waren drugs aan het gebruiken. Ze zijn aangehouden op verdenking van diefstal van de auto en ingesloten voor nader verhoor. De auto met doorverbonden contactslot is door een berger weggesleept.

Groningen: vijf ongevallen met fietsers
Op vijf verschillende plaatsen in de stad moest de politie en ambulance dinsdag uitrukken naar ongevallen waarbij een fietser betrokken was. Op de kruising van de Van Iddekingeweg met de van Starkenborghstraat verleende een 29-jarige automobilist uit Groningen geen voorrang aan een 60-jarige fietser. De Stadjer werd met licht hoofd- en schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. Op de kruising van de Griffeweg met de Barkmolenstraat verleende een 53-jarige automobiliste uit Groningen geen voorrang aan een 56-jarige fietsster. De vrouw kwam ten val en kreeg het stuur in haar buik en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een 20-jarige fietser uit Groningen moest op het Stationsplein uitwijken voor een wegafzetting en werd daarna gesneden door een achter op komende bus. De fiets raakte bekneld onder de bus maar de fietser kwam er gelukkig vanaf met wat schaafwonden. Een 18-jarige fietster uit Groningen stak de Eikenlaan over en botste daarbij tegen de auto van een 37-jarige man uit Ten Boer aan. De vrouw kwam als gevolg van de aanrijding met haar hoofd tegen de voorruit aan. Zij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Op de kruising van de Vismarkt met de Stoeldraaierstraat botsten een 42-jarige fietsster uit Groningen en een 16-jarige bromfietser uit Garnwerd tegen elkaar aan. De vrouw werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Van de ongevallen werd een ongevallenregistratie opgemaakt.

BERICHTEN REGIO KOMEN WAT LATER