Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie staat borg voor nieuwe huisvesting RTV Utrecht

19-11-2003
GS steunen het plan van RTV Utrecht om alle televisie- en radiowerk met ingang van 2004 op één centraal gelegen plek uit te voeren. Het college is bereid tot een borgstelling voor de benodigde lening. Het regionale omroepbedrijf wil het pand aan de Van Hengeveldstraat in Utrecht aankopen en grondig verbouwen. Het werken op twee gescheiden locaties in Utrecht en Zeist behoort daarmee definitief tot het verleden.

Door RTV Utrecht op deze wijze financieel te ondersteunen, willen GS een sluitstuk leggen op de reeds afgesloten fusie tussen de vroegere televisiezender Kanaal 9 en Radio M. Niet alleen de bedrijfsvoering wordt hiermee verbeterd, de nieuwe gezamenlijke huisvesting brengt ook met zich mee dat de (studio)faciliteiten beter kunnen worden ingezet en dat redacties makkelijker met elkaar zullen samenwerken. Het oude pand Pavia in Zeist, waar nu nog radioprogramma's worden gemaakt, wordt daarom door RTV Utrecht verkocht.

GS kiezen ervoor borg te staan voor de hypothecaire lening van 5,3 miljoen die RTV Utrecht wil afsluiten voor de financiering van deze moderniseringsoperatie. Het gaat om een uitzonderingsbesluit van het college; een belangrijke reden om af te wijken van de gangbare praktijk is de unieke subsidierelatie van de provincie met dit regionale omroepbedrijf. De Mediawet die momenteel wordt aangepast, stelt de provincie eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de programma's van RTV Utrecht. Met name borging van een goede kwaliteit vraagt om gezamenlijke huisvesting, aldus GS.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl