Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie investeert in face lift bedrijventerrein Eemnes

19-11-2003
Een tekort aan parkeerplaatsen, verouderd uiterlijk en gebrekkige veiligheid. Met deze problemen kampt het bedrijventerrein Zuidbuurt Eemnes. Het bedrijventerrein van ruim 11 hectare verdient volgens GS steun van de provincie Utrecht. Reden voor een financiële bijdrage van 394.000,-

Daarmee kan de gemeente Eemnes aan de slag met het plan van aanpak dat is opgesteld om dit bedrijventerrein te moderniseren. In totaal is met de uitvoering van dit plan 788.000 gemoeid. Doelstelling is niet alleen de kwaliteit van dit terrein op te krikken. Eemnes Zuidbuurt moet vooral ook meer ruimte gaan bieden aan locale ondernemers. Om dit te bereiken, worden enkele garagebedrijven verplaatst. Deze maatregel, evenals de verhuizing van een LPG-station, verbetert aanzienlijk de veiligheid op het bedrijventerrein. Verder wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid en wordt een fiets- en wandelroute aangelegd. Voor hulpdiensten komt er een speciale toegang van en naar de rijksweg A27. Een vervolgplan van de gemeente is erop gericht om op dit bedrijventerrein een verzamelgebouw voor startende ondernemers uit Eemnes te realiseren.

Arbeidsmarktprojecten
Technisch personeel blijft, ondanks de huidige malaise in de economie, een schaars en gewild goed. Om meer instroom te realiseren naar het technisch onderwijs ondersteunt het college van GS twee initiatieven. Om te beginnen reist een expositie van de stichting Toekomstpad langs de Utrechtse basisscholen; deze tentoonstelling bereikt 6500 leerlingen in 2003-2004. Verder organiseert het ROC Utrecht een technisch ontwerpwedstrijd, bedoeld voor circa 500 leerlingen in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Ditzelfde ROC Utrecht is bovendien actief met een opleiding voor allochtone zorgconsulenten. Zij gaan voorlichting geven aan Turkse en Marokkaanse cliënten. Dit levert 13 nieuwe arbeidsplaatsen op. De provinciale bijdrage aan deze drie arbeidsmarktprojecten bedraagt in totaal ruim 100.000,-

Bovenstaande projecten worden gefinancierd uit de Voorziening Economische Ontwikkeling, een fonds bedoeld als stimulans voor verbetering van de Utrechtse bedrijvenlocaties en initiatieven op het gebied van innovatie, stimulering van nieuwe economische activiteiten en arbeidsmarktprojecten.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl