Eemland noord 09.30 uur

Utrecht 19-11-2003 - Persberichten district Eemland noord

Belediging
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op dinsdag 18 november werd een man voor belediging aangehouden.

Rond 16.25 uur zagen politiemensen dat op de Oude Haven een man een ondermaatse vis ving en deze in een emmer gooide. Zij spraken de man, 69 jaar oud en afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg, aan en zagen dat hij meer ondermaatse vis in de emmer had. De man bleek in het bezit van een sportvisakte te zijn.

De politiemensen vertelden de man dat hij geen ondermaatse vis in de emmer mocht hebben, maar terug moest gooien. Daarop werd de man kwaad en beledigde de politiemensen. De politiemensen zeiden dat zij daar niet van gediend waren, waarop de man nogmaals een paar beledigingen uitte. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor belediging.

Bromfietser onderuit
BAARN Op dinsdag 18 november raakte een bromfietser bij een ongeval gewond.

Rond 16.05 uur reed een 39-jarige bromfietser uit Baarn over de Eemnesserweg, komende uit de richting van de Bosstraat. Op de kruising met de Eemweg kwam de bromfietser door onbekende oorzaak ten val. Na de val is hij kort buiten bewustzijn geweest.

De bromfietser is met nekklachten per ambulance naar het Streekziekenhuis in Hilversum gebracht.

Verkeerscontrole
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op dinsdag 18 november heeft de politie van 13.00 uur tot 14.45 uur op de Westsingel en de Brahmslaan een verkeerscontrole gehouden.

Bij de controle werd gebruik gemaakt van een lasergun. Tien bestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden. De bestuurder met de meeste haast, reed met een snelheid van 71 km/u. Tevens werden achttien bestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.

Fietscontrole op school
SOESTERBERG Op dinsdagochtend 18 november heeft de politie op verzoek van de schoolleiding een fietscontrole op het plein van een school aan de Christiaan Huygenslaan gehouden.

Bij de controle werden 32 fietsen aan een kritische blik onderworpen. Van tien fietsen bleek de verlichting niet in orde te zijn en van één fiets werkte de voorrem niet goed. De eigenaren van de betreffende fiets kregen een formulier mee met wat er aan hun fiets moest worden gerepareerd.