Ingezonden persbericht
Persbericht

19 november 2003

Salesforce.com tekent 3-jarig contract met AMD voor het implementeren van CRM voor 800 abonnees wereldwijd

~ AMD selecteert salesforce.com om sforce functionaliteit, integratie met Outlook en wereldwijde installatie binnen 45 dagen ~

Salesforce.com, marktleider in het leveren van software-als-service, heeft aangekondigd dat AMD een 3-jarig contract heeft getekend voor het implementeren van salesforce.com's Winter '04 release voor 800 abonnees wereldwijd. AMD genereerde in 2002 meer dan 2,6 miljard dollar in haar sales. Het bedrijf wilde een wereldwijde implementatie voor alle abonnees in minder dan 45 dagen. Een deadline die eenvoudig door salesforce.com werd gehaald. Door voor salesforce.com te kiezen, profiteert AMD van een snelle implementatie, het flexibel inzetten van applicaties en sforce functionaliteiten, zoals integratie met Microsoft Outlook.

"Met salesforce.com heeft AMD een wereldwijd CRM-platform dat een solide return on investment kan bieden, zonder ook maar enige functionaliteit in te leveren," zei Henri Richard, senior vice-president, worldwide sales and marketing bij AMD. "Salesforce.com s executive dashboards bieden directe toegang tot gegevens die nodig zijn om AMD's wereldwijd activiteiten te evalueren en begeleiden. Het eindresultaat is een productievere verkooporganisatie die zich kan richten op het leveren van technologische oplossingen die tegemoet komen aan de behoeften van onze klanten."

De salesforce.com Winter '04 release biedt één wereldwijd systeem, dat veilig beheer van salesforce automatisering, campagnebeheer, klantenservice en -ondersteuning en documenten en bestanden in de juiste taal en muntsoort mogelijk maakt. Managers kunnen nu gebruik maken van salesforce.com s krachtige, geautomatiseerde workflow en dashboard rapportagemogelijkheden om belangrijke zakelijke doelstellingen te monitoren, zonder dat ze informatie uit allerlei verschillende bronnen moeten verzamelen.

Bovendien kan AMD, met salesforce.com's sforce 2.0 on-demand applicatieplatform, de salesforce.com applicatie verder uitbreiden en op maat maken, om tegemoet te komen aan de behoeften van haar klanten. Door de integratie met Microsoft Outlook kan het AMD sales team via e-mail communiceren met klanten, terwijl tegelijkertijd alle gegevens in salesforce.com vastgelegd worden. Hierdoor krijgt AMD wereldwijd een duidelijk beeld van haar organisatie.

"Salesforce.com s integratie-, customisation en globalisation features beginnen de aandacht te trekken van bedrijven van verschillende grootte," zei Marc Benioff, voorzitter en CEO bij salesforce.com. "AMD is een echte enterprise class implementatie, waarmee we ons in het rijtje SAP, Siebel, Oracle en andere grote softwarevendors scharen. Door salesforce.com Winter '04 te selecteren voor CRM, is AMD up-and-running in minder dan twee maanden. Hierdoor kan haar sales team zich richten op het helpen van haar klanten in plaats van op een langdurige en dure implementatie van traditionele software."

Met meer dan 8.000 klanten en 110.000 abbonnees in 110 landen, is salesforce.com de meest succesvolle utility applicatie ter wereld en tevens de eerste winstgevende software-als-service leverancier. Winter '04 is de veertiende generatie van salesforce.com en biedt meer dan 1.000 CRM-features op het gebied van customisation, globalisation en integratie, die bedrijven nodig hebben voor het succesvol beheren van complexe relaties met hun klanten wereldwijd. De nieuwe release bevat tevens sforce 2.0, het eerste on-demand applicatieplatform, en stelt ontwikkelaars in staat om hun CRM-oplossing af te stemmen op hun persoonlijk behoeften, te integreren en uit te breiden. De salesforce.com Winter '04 release bevat nieuwe hoogwaardige CRM-features, zoals dashboard besturingselementen, geautomatiseerde workflow, real-time alerts en contractbeheer.

(528 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over salesforce.com
Salesforce.com is wereldwijd marktleider in het leveren van software-als-service. Het bedrijf levert de succesvolle salesforce.com productserie van on-demand oplossingen voor zowel geïntegreerde sales force automation, campagnemanagement, klantenservice en helpdesk als document en file management. Hiermee kunnen bedrijven op een succesvolle manier communiceren met klanten wereldwijd. Daarnaast heeft het bedrijf sforce geïntroduceerd, een nieuwe dienst die de manier waarop applicaties worden gebouwd zal veranderen, net zo als salesforce.com de manier waarop applicaties worden aangeboden heeft veranderd.

Sforce stelt zakelijke applicatie-ontwikkelaars in staat de tools te gebruiken die ontwikkelaars graag gebruiken. In combinatie met Web Services van sforce kunnen applicaties snel gebouwd en ingezet worden tegen aanzienlijke lagere kosten dan ooit tevoren.

Het bedrijf heeft aanzienlijke waardering vanuit de branche ontvangen, waaronder Editors' Choice, twee vijf-sterren 'ratings' van PC Magazine, twee Deploy Awards van InfoWorld, Red Herring 100, Upsite Hot 100, Investor s Choice Award van Enterprise Outlook, Editors Choice van TMCLabs, Top 10 CRM Implementation van de Aberdeen Group en InfoWorld s 2001 CRM Technology of the Year.

Het bedrijf heeft meer dan 8.000 klanten in 110 landen, en levert haar diensten in 11 talen. Salesforce.com is opgericht in 1999. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo bij LEWIS, het IT PR bureau.
Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: kimv/lilianv@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Amanda Fennell, marketing manager bij salesforce.com EMEA:
Tel: +44 1344 393 501
E-mail: afennell@salesforce.com Website:http://www.salesforce.com

---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---