KNMG


Het zorgmilieu anno 2003

Oprichtingssymposium KNMG District IX West-Brabant Ter gelegenheid van de recente oprichting organiseert het bestuur van KNMG District IX West-Brabant op woensdagavond 19 november het symposium Het zorgmilieu anno 2003.

De inleiders zullen hun tegengestelde visies geven op de plannen van het kabinet zoals vervat in de Zorgnota 2004 en gepresenteerd tijdens Prinsjesdag 2003. Daarnaast zullen zij ingaan op de vraag of deze plannen de kwaliteit van de gezondheidszorg bevorderen en welke de implicaties kunnen/zullen zijn voor de medicus practicus én zijn patiënten. Het thema van het symposium werd gekozen op grond van een enquête die werd gehouden onder alle artsen en medisch studenten van het district.

Als avondvoorzitter fungeert de in Brabant zeer bekende journalist P. Smits.
De visie van het ministerie van VWS zal worden gepresenteerd door drs. Th. W. van Uum, hoofd Intramurale Zorg, tevens plv. directeur Curatieve Zorg. Zijn opponenten zijn drs. H. de Wit, secretaris Kamer I van het CTG (intramurale zorginstellingen etc.), drs. H. van Vliet, secretaris Kamer V van het CTG (vrije beroepen) en drs. A. Roobol, arts, directeur Zorg CZ Zorgverzekeraars.
Na de inleidingen vindt er een panel- en zaaldiscussie plaats onder leiding van de avondvoorzitter.

Het symposium begint om 19.00 uur (ontvangst vanaf 18.00 uur met soep en broodjes) en eindigt om 21.15 uur, met aansluitend een feestelijke borrel met hapje.
Locatie: Restaurant De Hooghe Neer, Hoge Neerstraat 1, Etten-Leur, telefoon: 076 503 1064.

Nadere informatie bij:
Mw. T.C.M. Nieuwlands, verpleeghuisarts, secretaris KNMG District IX West-Brabant, tel.: 076 541 7286, e-mail: rinette@nieuwlands.demon.nl.

Informatie over activiteiten van andere districten: drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken KNMG, e-mail: r.egger@fed.knmg.nl.