Psycho-medisch centrum Parnassia


logo Parnassia

Uitnodiging voor de pers
---

Den Haag, 4 november 2003

Ouderenpsychiatrie midden in Scheveningen Parnassia, psycho-medisch centrum opent op 19 november officieel de deuren van haar eerste Transmurale Centrum Ouderenpsychiatrie in Scheveningen. GGZ voor Ouderen gaat een deel van haar aanbod voor ouderen in Den Haag Noord aanbieden vanuit een zorgcentrum. De initiatieven tot transmuraliseren (het werken binnen en buiten de muren van een instelling) zijn omgezet in daden. Het resultaat van deze inspanningen is om trots op te zijn. Sinds september is een ambulant team (hulpverleners die ouderen thuis bezoeken) ondergebracht in gebouw de Thuishaven aan de Neptunusstraat. De Thuishaven is een onderdeel van Woon & Zorgcentrum Scheveningen. Voor de officiële opening van Parnassia in de Neptunusstraat zijn allerlei activiteiten gepland tijdens de feestweek van 17 tot en met 20 november voor bewoners, medewerkers en genodigden. Op woensdag 19 november zal wethouder W.J. Stolte de openingshandeling verrichten.

Waarom een Transmuraal Centrum voor Ouderenpsychiatrie In Den Haag wonen 65.000 mensen van 65 jaar en ouder waarvan 30% op een of andere manier te maken heeft met psychische problemen. Een deel komt via de huisarts in aanraking met Parnassia. Omdat mensen het liefst thuis, en anders zo dicht mogelijk bij huis, behandeld willen worden levert Parnassia de laatste jaren steeds meer zorg aan huis. Om ervoor te zorgen dat die zorg voorhanden is, vindt samenwerking plaats met andere zorgaanbieders. Ouderen krijgen hierdoor zorg op maat. Een van de resultaten van de samenwerking tussen zorgaanbieders is dat Parnassia, GGZ voor Ouderen op verschillende plaatsen in de stad nieuwe centra opricht voor behandeling van mensen boven de 65 jaar met psychische klachten. De vestiging in gebouw de Thuishaven is daarvan de eerste.

Programma 19 november
13.00 uur Inloop feestmiddag met koffie/thee 13.30 uur Opening door wethouder W.J. Stolte 14.15 - 14.45 uur Optreden van 'de zingende slager' Marcel de Zoete 14.45 - 15.00 uur korte pauze voor het halen van poffertjes en/of ijsje
15.00 - 15.30 uur Vervolg optreden 'de zingende slager'
---

Mocht u interesse hebben in het bezoeken van deze feestmiddag, kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van Parnassia, psycho-medisch centrum via tel. 070-391 62 51.

---

Persberichten
Informatiecentrum
Parnassia, psycho-medisch centrum
---