Gemeente Zwolle

Eerste regionaal innovatiecongres MKB in Noord en West Overijssel

Op 19 en 26 november vindt het eerste Innovatiecongres Noord en West Overijssel plaats onder de titel 'Succesvol innoveren? ook voor u?' Het congres moet een aanjager zijn voor samenwerking tussen ondernemers in Noord en West Overijssel met kennisinstellingen en overheid.

Het congres richt zich op MKB-ondernemers die willen innoveren in hun product, dienst of bedrijfsproces. De ideeën zijn er meestal wel, maar de vraag is hoe je tot een succesvolle innovatie komt. Tijdens twee bijeenkomsten, die op beide dagen duren van 16.00 tot 18.00 uur, staat de vraag centraal wat overheid, kennisinstellingen en regionale instanties voor de innoverende MKB-er kunnen betekenen. De organisatie is in handen van de gemeente Zwolle, Ontwikkelingsmaatschappij Oost, VU-Windesheim, Deltion College, Syntens en KPN.

Programma 19 november
Tijdens de eerste bijeenkomst op 19 november gaat Prof. Ad van Goor (Vrije Universiteit Amsterdam) in op het toenemende belang van ketensamenwerking, zowel in de productieketen als in de keten van kennisvraag en ?aanbod. Tevens vertelt een drietal succesvolle MKB-ondernemers over hun innovatietrajecten en de factoren die in hun geval tot (innovatie)successen hebben geleid.

Programma 26 november
In de tweede bijeenkomst op 26 november kan de deelnemer drie innovatie-thema's kiezen, waar men in workshops met collega-ondernemers en deskundigen nader op in kan gaan. De thema´s zijn Product, Markt, Logistiek, Personeel en Management.

Aanmelding
Geïnteresseerden kunnen zich tot 12 november aanmelden. De kosten voor deelname aan het congres bedragen ¤ 60,-- per persoon. Meer informatie hierover is op te vragen bij de heer Frank Geerlings, telefoon (038) 456 15 61 of via e-mail (zie reactieknop boven aan deze pagina).


---