EVD


Seminar Zakendoen in Roemenië, 19 november 2003
---

Roemenië is een belangrijke zakenpartner van het Nederlands bedrijfsleven. Nederland staat al jaren op de eerste plaats van buitenlandse investeerders in Roemenië en ook met de handel gaat het goed. Naar aanleiding van het bezoek van de Roemeense minister van Handel, Eugen Dijmarescu, organiseert de EVD op 19 november een seminar over het zakendoen in Roemenië. De Roemeense minister is in Nederland op uitnodiging van de staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip. Beide bewindslieden spreken op dit seminar.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 14 november 2003 kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Programma
Voor een overzicht van het programma, klik hier.

Locatie en kosten
Het seminar wordt gehouden de Kamer van Koophandel te Amsterdam (zie routebeschrijving). De kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 75,- per persoon. Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 dag voor de bijeenkomst.

Seminar
Het seminar biedt de unieke gelegenheid om u te informeren over de economische ontwikkelingen in Roemenië en de kansen voor uw bedrijf. Roemenië behoort weliswaar in 2004 nog niet tot de nieuwe lidstaten van de Europese Unie, maar het land is wel vergevorderd in haar onderhandelingen over toetreding. U kunt tijdens het seminar direct vragen stellen aan de Roemeense minister. De heer Dijmarescu heeft aangegeven graag rechtstreeks in contact te komen met Nederlandse bedrijven. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om zaken die voor uw bedrijf belangrijk zijn via hem onder de aandacht te brengen bij de politieke en economische top van Roemenië.

Roemenië
In de afgelopen drie jaren is de export van Nederlandse producten naar Roemenië meer dan verdubbeld. Nederlandse bedrijven worden aangetrokken door het herstel van de economische groei in een omvangrijke markt met 22 miljoen inwoners. Bovendien zijn er betaalbare en goed opgeleide arbeidskrachten beschikbaar en ondersteunen de Nederlandse overheid en de Europese Unie het land met diverse programma's en subsidies.

Delegatie
Op het seminar zal ook een delegatie van ongeveer 20 Roemeense bedrijven aanwezig zijn uit de sectoren scheepsbouw, staal- en metaalindustrie en machinebouw. Na afloop van de bijeenkomst is er uitgebreid gelegenheid om met die Roemeense bedrijven in contact te komen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met:
* EVD
Karin Schipper
Telefoon: (070) 778 84 00
E-mail: schipper@evd.nl

Voor meer informatie over Roemenië kunt u de landenpagina en de online publicatie raadplegen. Of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor Roemenië:

* Roemenië
Isabel Fortunato
Telefoon: (070) 778 89 17
E-mail: roemenie@info.evd.nl

Roemenië