Gemeente Almere

Interactief kunstproject SITUATIES in Staatsliedenwijk Oost

De kunstenaar Saskia Janssen (1968) ontwikkelt in opdracht van Museum De Paviljoens en de Gemeente Almere een interactief kunstproject in Staatsliedenwijk Oost.

Dit project gaat niet alleen over de wijk, maar speelt zich er ook af en kan alleen totstandkomen met de medewerking van zijn bewoners. De kunstenaar wil met het interactieve kunstproject een andere invalshoek creëren waarop naar de Staatsliedenwijk wordt gekeken.

Saskia Janssen zal over een aantal maanden een filmisch portret maken van de bewoners. Hiertoe organiseert zij nu reeds een casting voor de bewoners. Iedereen die in de Staatsliedenwijk woont kan op woensdag 19 november van 17.00 19.00 uur, in een tent op de stoep voor Churchillweg 248 in Almere, informatie verkrijgen en zich inschrijven voor deelname aan de opnames van een videoportret. Voor warme dranken wordt gezorgd!

Het filmen van het portret vindt enkele maanden na de casting plaats en belooft een gezellige gebeurtenis te worden. Er wordt gezorgd voor goede catering voor de deelnemers én voor alle mensen die komen kijken. Uiteraard krijgen de bewoners die meedoen een persoonlijke herinnering.

SITUATIES wordt door Museum De Paviljoens georganiseerd in opdracht van de Gemeente Almere. SITUATIES is een interactief kunstproject dat zich afspeelt in en handelt over wijken in Almere. Ook in 'Tussen de Vaarten' worden inwoners betrokken bij de totstand -koming van een kunstproject door kunstenaars Vanessa Hudig (1969) en Yeb Wiersma (1973)