Gemeente Goes

Persbericht

Veiligheidsonderzoek Goese Polder

Bewoners van de Goese Polder kunnen hun mening geven over de veiligheid en de leefbaarheid in hun wijk. De gemeente Goes houdt een veiligheidsonderzoek waaraan in eerste instantie alle inwoners van de wijk kunnen deelnemen. Het veiligheidsonderzoek start met een enquête over veiligheid en leefbaarheid. De enquête wordt deze week huis-aan-huis verspreid.

Op basis van de resultaten van de enquête worden verdere acties bepaald in overleg met andere betrokkenen, zoals de bewonersverenigingen en leden van de projectgroep Masterplan Goese Polder (met daarin vertegenwoordigers van de gemeente, RWS, de bewonersgroep Masterplan en de wijktafel).

Met de enquête ontvangen de inwoners van de Goese Polder ook een uitnodiging voor de jaarlijkse praatavond met de gemeente op woensdag 19 november aanstaande om 19.30 uur in het noodwijkgebouw aan het Cereshof. Het thema veiligheid staat dan ook op de agenda.

Het veiligheidsonderzoek in de Goese Polder is derde in de rij. Eerder voerde de gemeente soortgelijke onderzoeken uit in de wijken Goes West (2001) en Goes Zuid en Overzuid (2003).
Uit beide onderzoeken kwam naar voren, dat de bewoners zich vooral ergeren aan te hard rijden, rommel op straat, vandalisme en geluidsoverlast. In Goes West heeft de uitslag van het onderzoek geleid tot de verspreiding van een speciale editie van het informatieblad Samenspel, met onder meer tips voor inbraakpreventie en uitleg over de werkwijze van politie.
De resultaten van Goes Zuid en Overzuid worden momenteel nader bekeken.