Gemeente Geldermalsen

Tentoonstelling Amnesty International in gemeentehuis Geldermalsen

13 november 2003 - In de periode van 19 november tot 3 december a.s. verzorgt de werkgroep Geldermalsen van Amnesty International in het gemeentehuis te Geldermalsen een tentoonstelling van fotos en gebruiksvoorwerpen van de Aymara, hooglandindianen woonachtig in het grensgebied van Peru, Bolivia en Chili.

De officiële opening van deze tentoonstelling wordt op woensdag 19 november, om 16.00 uur, verzorgd door wethouder mevr. P.C. Davidse- Jonkman. Deze opening wordt opgeluisterd door de Geldermalsense Poëziegroep Dichterbij met het voorlezen van enkele verhalen die betrekking hebben op schrijnende mensenrechtensituaties.

De tentoonstelling van Amnesty International vormt eigenlijk het startsein voor allerlei andere activiteiten rond de datum van 10 december, de Dag van de rechten van de Mens. Nederland verwelkomt een aantal mensenrechtenactivisten afkomstig uit de hele wereld. Eén van hen, de Peruaanse Maybee Astudillo, is een paar weken te gast in Geldermalsen. Op 10 december wordt zoals inmiddels gebruikelijk weer de traditionele fakkelwake gehouden (dit keer bij het NS-station) en daarnaast zorgt de lokale werkgroep weer informatie stands in de bibliotheek en tijdens de Kerstmarkt te Geldermalsen.