CDA

CDA
17-11-03
WI presenteert woensdag 19 november rapport Zorg tussen lidstaat en interne markt
Op woensdag 19 november a.s. presenteert het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA om 12.30 uur in de Aletta Jacobszaal van de Tweede Kamer het rapport Zorg tussen lidstaat en interne markt Zorgverzekeringen, EG-recht en particulier initiatief- Centraal in het rapport staat de vraag of de voorstellen voor de hervorming van het zorgstelsel, zoals neergelegd in het Hoofdlijnenakkoord, de toets van het Europese recht kunnen doorstaan.

Het rapport is geschreven door een begeleidingscommissie onder voorzitterschap van drs. Koos van der Steenhoven.

Na een korte inleiding door dr. Ab Klink (directeur van het Wetenschappelijk instituut) zullen Van der Steenhoven en mr. J. W. van den Gronden (auteur van het rapport, en werkzaam bij het Europa-instituut van de Universiteit Utrecht) het rapport toelichten.

Daarna wordt het eerste exemplaar officieel overhandigd aan drs. Maxime Verhagen (CDA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer) die een eerste politieke reactie zal geven op het rapport.

Daarna is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het rapport Zorg tussen lidstaat en interne markt is vanaf woensdag 19 november 9.00 uur af te halen op het CDA-bureau, dr. Kuyperstraat 5 te Den Haag of bij de Afdeling Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie. Op het rapport rust een embargo tot de perspresentatie, woensdag 19 november 12.30 uur.