Gemeente Weert

18/11/2003

Wethouder plaatst stoeptegel tegen zinloos geweld

Wethouder R. van Dooren legt op woensdag 19 november a.s. om 10.30 uur op de Oelemarkt in Weert officieel een van vijf stoeptegels van de stichting "Tegen zinloos geweld". Enkele andere tegels liggen inmiddels verspreid over de Oelemarkt.

Met het plaatsen van stoeptegels, met daarop het herkenbare logo van stichting wil de stichting een duidelijk signaal afgeven en een preventieve werking stimuleren. Tevens wil men met deze actie de discussie over 'zinloos' geweld levend houden: agressie en geweld is niet normaal en vanzelfsprekend.

Het college van burgemeester en wethouders van Weert wil door de aanschaf en het leggen van deze tegels duidelijk maken dat de doelstelling van de stichting door Weert van harte wordt ondersteund. Voor de Oelemarkt is gekozen, omdat wekelijks veel jongeren op de Oelemarkt komen en de Stichting "Tegen zinloos geweld" zich in eerste instantie op jongeren richt.

Informatie
Het Steunpunt Limburg van de Stichting "Tegen Zinloos Geweld" is gevestigd in Weert.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Stefan Heuvelmans, tel. 06 - 54778685, weert@zinloosgeweld.nl of www.zinloosgeweld.nl.