Politie Limburg-Zuid

Bewindvoerders bezoeken Limburg Zuid

Limburg Zuid 18-11-2003 - Op woensdag 19 november 2003 krijgt politieregio Limburg Zuid hoog bezoek. Zowel Minister-president Balkenende als Minister Remkes van BZK zijn dan allebei te gast in de regio. Beide bewindvoerders komen die dag naar het zuiden van ons land om te praten over onderwerpen die te maken hebben met de politie en justitie. Overigens doen ze dit afzonderlijk van elkaar, omdat ze allebei met een ander doel naar Limburg Zuid komen.

De Minister-president bezoekt het politiedistrict Kerkrade en zal zich daar onder meer laten voorlichten over de effecten van het verdovende middelen beleid. Daarnaast bezoekt hij samen met de Landes Innenminister van NordRheinWestfalen het Nederlands-Duitse politiebureau in het Eurodebusiness center in Kerkrade. In de middaguren staat vervolgens nog een bezoek aan het Arrondissementparket in Maastricht en een bezoek aan een project bij de Bijenkorf op het programma. Tot slot wordt de Premier ontvangen in het Stadshuis te Maastricht.

Minister Remkes van BZK verzorgt de aftrap van het tweedaagse symposium over C-2000 dat op woensdag 19 en donderdag 20 november in het MECC te Maastricht zal worden gehouden. Zoals bekend heeft Limburg Zuid samen met Amsterdam-Amstelland als proefregio gefungeerd als het gaat om het nieuwe digitale communicatiesysteem van de hulpdiensten.