Minister Van der Hoeven opent Najaarsconferentie (29 augustus 2003)

Minister Maria van der Hoeven van onderwijs opent op 19 november de Najaarsconferentie primair onderwijs van VOS/ABB. Het wordt alweer de elfde Najaarsconferentie en deze keer is het onderwerp `Lumpsum in het PO'. Ook dit jaar zijn er twee edities: op woensdag 19 en op vrijdag 21 november, beide keren in De Reehorst in Ede.

VOS/ABB organiseert de conferentie in samenwerking met de Algemene Onderwijsbond AOb en Interstudie. Minister Van der Hoeven komt alleen op woensdag naar de conferentie; op de 21^e wordt zij vertegenwoordigd door mr. Jo van Ham, directeur PO van het ministerie van OC&W.

Conferentiethema 2003: Lumpsum

Basisscholen hebben nog steeds te maken met zogenoemde fre's. Schooldirecteuren, bovenschoolse managers en bestuursleden moeten in samenspel bepalen waar en wanneer ze hun fre's inzetten. Met die fre's bekostigen ze leerkrachten, maar ook concierges, onderwijsassistenten en andere personeelsleden. De inzet van fre's heeft bepaalde beperkingen.

Op 1 augustus 2006 wordt het echter allemaal anders. Dan is de lumpsum financiering in het primair onderwijs een feit! Om u zo volledig mogelijk te informeren over de op handen zijnde wijzigingen, het omgaan met geld en alles wat daarbij komt kijken staat de Najaarsconferentie 2003 helemaal in het teken van lumpsum met o.a. de volgende subthema's:

* lumpsum en besturingsfilosofie


* lumpsum en financieel beleid


* lumpsum en management

In de eerste helft van september 2003 krijgt u de brochure over de Najaarsconferentie toegestuurd. U kunt zich vanaf 1 september al online aanmelden via
www.interstudie.nl/najaarsconferentie.

VOS/ABB hoopt veel leden te kunnen ontmoeten op de beide conferentiedagen.

Informatie: Bé Keizer (0348 405251), bkeizer@vosabb.nl

VOS/ABB