Lekstroom 9.50 uur

Utrecht 19-11-2003 - Persberichten district Lekstroom

Illegale vreemdelingen
HOUTEN Op dinsdag 18 november werd om 10.00 uur in samenwerking met de Vreemdelingendienst en Arbeidsinspectie een controle uitgevoerd bij een restaurant aan Het Rond in Houten. Tijdens de controle vluchtten 2 personen via de achterzijde van het restaurant naar de tuinen van de buren. De achterkant werd meteen afgezet door een politieauto en de 2 personen kwamen terug naar het restaurant. Daar bleken nog 2 personen met verbouwingswerkzaamheden bezig te zijn. Drie van de 4 personen zijn afkomstig uit China en 1 persoon uit Maleisië. De 4 personen, in de leeftijd van 17 tot 41 jaar zijn ingesloten voor de Vreemdelingendienst.

Verkeersongeval in Houten
HOUTEN Op dinsdag 18 november raakte een fietser gewond na een ongeval.

Omstreeks 10.55 uur reed een 49-jarige automobilist uit Houten over de Poort ter hoogte van de Chamavenpoort een 31-jarige fietser uit Houten aan. De fietser reed over een verhoogd fietspad en stak de Poort over, waarbij de automobilist geen vrije doorgang verleende. Omdat de automobilist stapvoets reed, stond hij snel stil, maar toch raakte hij de fietser die daarna met zijn hoofd op het wegdek kwam. De fietser is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist krijgt proces-verbaal.

Verkeersongeval Houten
HOUTEN Op dinsdag 18 november is een auto over de kop geslagen.

Omstreeks 12.20 uur reed een 61-jarige automobiliste uit IJmuiden met haar 2 kleinkinderen van 4 en 2 jaar over de Nieuwe Rondweg in de richting van Schalkwijk. Beide kinderen zaten in de gordels. Doordat de 4-jarige kleuter, zittende op de achterbank zich niet lekker voelde, wilde de automobiliste hem tijdens het rijden helpen. Doordat zij even niet goed oplette reed ze met 75 km/h de berm in, waarna de auto tegen een lantaarnpaal aanreed en over de kop sloeg. Alle 3 de inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis, waarbij alleen de 4-jarige kleuter een nachtje ter observatie moest blijven.