Stad Utrecht 09.40 uur

Utrecht 19-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Serie boxinbraken Lunetten opgelost UTRECHT - Met de aanhouding van twee verdachten vorige week zijn in de wijk Lunetten een 30-tal boxinbraken opgelost.

In de eerste twee weken van oktober werden in de omgeving van Zevenwouden, Ameland en Opsterland onder de flats gelegen boxen opengebroken. Na onderzoek door de wijkagent en het Woning Inbraken Team van de politie, werden twee verdachten (15 en 17 jaar, beide afkomstig uit Utrecht) aangehouden, die een 30-tal boxinbraken of pogingen daartoe bekenden. Uit de boxen werden vooral fietsen weggenomen, die vervolgens werden doorverkocht. De politie constateert dat er nog niet in alle gevallen aangifte is gedaan. De politie van het district Tolsteeg verzoekt daarom deze mensen om alsnog aangifte te doen, tel. 0900-8844. Beide verdachten zijn voorgeleid bij de Officier van Justitie en één van hen zit nog vast.

Onder invloed aanrijding veroorzaakt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 november een man aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed.

Door verschillende getuigen werd naar de politie gebeld dat op de kruising van de Carnegiedreef met de Paranadreef een auto tegen een paal was gereden. Ter plaatse trof de politie geen voertuig meer aan. Inmiddels hadden getuigen gezien dat de bestuurder zijn beschadigde voertuig op het Zandpad had geparkeerd.

Na enige tijd zagen agenten de auto over het Zandpad rijden en kreeg de 33-jarige bestuurder uit Tiel een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 590 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van een ongeval en het onder invloed rijden werd hij naar huis gestuurd.

Rijden in gestolen auto

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie twee personen aangehouden op verdenking van het stelen van een auto.

Tijdens de surveillance stonden agenten voor het rode verkeerslicht in de Kaatsstraat te wachten. Nog voor het licht op groen sprong werden de agenten rechts ingehaald door een personenauto die het rode licht negeerde. De achtervolging werd ingezet. Op het moment dat de bestuurder op de Weerdsingel een stopteken kreeg gaf hij gas en reed met hoge snelheid in de richting van de Catharijnesingel. Via het kenteken werd bekend dat de auto van diefstal afkomstig was.

Ter hoogte van het Moreelsepark werd het voertuig geparkeerd en probeerde de verdachten weg te komen. De agenten konden beiden aanhouden. De bestuurder was een 34-jarige man uit Utrecht. De bijrijdster was een 24-jarige vrouw uit Utrecht. Beiden werden voor verhoor overgebracht nar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de kruising Vondellaan met de Groenendaalstraat vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten.

Een 19-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 15.30 uur met zijn voertuig over de Croeselaan in de richting van de Groenendaalstraat. Op de kruising met de Groenendaalstraat wilde de bestuurder rechtsaf slaan. Hierbij zag hij een 16-jarige bromfietser uit Utrecht over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De 16-jarige jongen werd voor onderzoek nar het Diaconessenziekenhuis gebracht. De automobilist bleef ongedeerd.