Ingezonden persbericht

CA biedt windows gebruikers wereldwijd gratis antivirus en firewall software

Wereldwijde marktleider in management software reageert op toenemende internetdreigingen voor thuisgebruikers

Nieuwegein, 19 november 2003 - Op de Comdex in Las Vegas heeft Computer Associates International, Inc. (CA), samen met Microsoft Corp., aangekondigd gecertificeerde Windows thuisgebruikers, een gratis abonnement met een looptijd van één jaar, aan te bieden op CA's eTrust EZ Armor antivirus en firewall desktop security suite.

eTrust EZ Armor - de consumentenversie van CA's zakelijke security technologie - zal de veiligheid van thuiscomputers aanzienlijk verbeteren en de snelle verspreiding van internetdreigingen beperken.

CA zal deze speciale aanbieding intensief promoten als onderdeel van de 'Protect Your PC' campagne van Microsoft. eTrust EZ Armor is te downloaden via http://www.microsoft.com/security/protect/, de 'Protect Your PC' website van Microsoft.

"Het toegenomen aantal computers en de sterke opkomst van het internet heeft er voor gezorgd dat consumenten krachtige technologie in handen hebben gekregen," zei Toby Weiss, senior vice president of eTrust solutions bij CA. "Om de veiligheid en integriteit van de internet-ervaring te waarborgen, zorgen we ervoor dat thuisgebruikers over 'enterprise-class' security technologie kunnen beschikken. Bovendien ondersteunen we de 'Protect Your PC'-campagne van Microsoft."

Deskundigen zijn het erover eens dat een groot aantal thuisgebruikers werken zonder up-to-date antivirus software op hun computer en/of een persoonlijke firewall. Samen vormen zij één van de grootste risico's op het gebied van informatiebeveiliging. Door eTrust EZ Armor één jaar gratis aan te bieden, pakt CA dit probleem aan voor gebruikers van Windows XP, Windows 2000, Windows Millennium Edition en Windows 98/Windows NT.

"Het ondersteunen van Windows-gebruikers door het bieden van een betere beveiliging is voor Microsoft een topprioriteit," zei Tom Button, corporate vice president of Windows bij Microsoft Corp. "We zijn erg verheugd dat CA's eTrust EZ Armor sotware het 'Protect Your PC'-programma uitbreidt en de klanten een geweldige mogelijkheid biedt voor een betere beveiliging."

Volgens het achtste jaarlijkse 'ICSA Labs Virus Prevalance' onderzoek zijn er ongeveer 105 virusinfecties per 1.000 PC's per maand. Dit is behoorlijk toegenomen ten opzichte van 1998, toen er 32 virusinfecties per 1.000 PC's werden geconstateerd. Een recent onderzoek, uitgevoerd door AOL, toonde aan dat 62 procent van de breedband-thuisgebruikers recent geen antivirus-software op hun machines had ge-update.

Virussen en wormen hebben dit jaar wereldwijd voor miljarden schade veroorzaakt. Volgens mi2g, de in Londen gevestigde digital risk assessment firma, heeft de SoBig worm alleen al aan consumenten en bedrijven meer dan 29 miljard dollar aan schade veroorzaakt. eTrust EZ Armor richt zich op de belangrijkste stappen voor het effectief beveiligen van een PC, door het volgende te leveren:

S 'Enterprise-class' antivirus-technologieën gebaseerd op CA's succesvolle eTrust Antivirus en gecertificeerd door ICSA Labs S Dagelijkse updates om bescherming te bieden tegen computerrisico's, zoals virussen, wormen en 'Trojans' S Een gebruikersvriendelijke, pre-configured persoonlijke firewall S De mogelijkheid om pop-ups, cookies en andere codes te controleren en te verwijderen

eTrust EZ Armor is gebruiksvriendelijk en specifiek ontworpen voor computergebruikers van elk niveau. Met slechts 18MB is het bovendien bijzonder effectief, zonder de PC te veel te belasten.

eTrust EZ Armor is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 49,95 dollar. Dit gratis abonnement voor gecertificeerde Windows-gebruikers is tot 30 juni 2004 te downloaden en biedt één jaar een persoonlijke firewall en antivirus bescherming, inclusief dagelijkse virus-updates. Meer informatie over eTrust EZ Armor software en CA's gratis aanbod is beschikbaar op http://www.my-etrust.com/microsoft.

CA ondersteunt niet alleen de 'Protect Your PC' campagne, maar is ook lid van Microsoft's Virus Information Alliance (VIA). Deze alliantie voorziet klanten van gedetailleerde informatie over virussen die schade kunnen berokkenen aan Microsoft producten en klanten.

(589 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA), één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, ontwikkelt en levert management software waarmee ondernemingen hun IT-omgeving kunnen beheren. De CA producten richten zich op het management van infrastruktuur, storage en security, alsmede op portals, development en application life cycle management. Opgericht in 1976, is CA uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met vestigingen in ruim 100 landen en een hoofdkantoor in Islandia nabij New York. Het kantoor van CA in Nederland bevindt zich in Nieuwegein. Voor meer informatie, zie http://ca.com

© 2003 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies. Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven en Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01
E-mail: kimv/lilianv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57
Email: gregor.petri@ca.com www.ca.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28

5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---