Amsterdam Airport Schiphol

Hoogste Donatie Schipholfonds in 2003

Persbericht / Press Release

Schiphol d.d. 19 november 2003

Kindvriendelijke omgeving voor nierpatiëntjes dankzij donatie Schipholfonds

Vanmiddag overhandigt Judith Belinfante, voorzitter van Het Schipholfonds, een cheque van 38.252 euro aan Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC. De donatie is bestemd voor de nierdialyse-afdeling van het kinderziekenhuis. Deze afdeling is net verhuisd naar nieuwbouw. Met de schenking van Het Schipholfonds wordt de afdeling kindvriendelijker ingericht, zodat kinderen die een nierdialyse moeten ondergaan zich meer thuis kunnen voelen. Het aankleden van deze afdeling met vrolijke wandschilderingen en onder andere een tafel om aan te spelen is een initiatief van de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC. Deze Stichting zet zich al ruim 35 jaar in om het verblijf van patiëntjes, maar ook hun broertjes, zusjes en ouders in het Emma Kinderziekenhuis AMC wat op te vrolijken.

De donatie van 38.252 euro wordt vanmiddag om 14.00 uur overhandigd op de nierdialyse-afdeling van het kinderziekenhuis. Namens de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC zullen Prof. Dr. H.S.A. Heymans, divisievoorzitter van het kinderziekenhuis, en de heer J.C.L. Kuiper, voorzitter van de Stichting, de donatie in ontvangst nemen. Bovendien heeft Sinterklaas beloofd om met een aantal Pieten speciaal uit Spanje over te komen om deze dag voor de patiëntjes extra feestelijk te maken.

Emma Kinderziekenhuis AMC
Het Emma Kinderziekenhuis AMC is een van de academische ziekenhuizen in Nederland die gespecialiseerd zijn in zorg aan en behandeling van kinderen. Het ziekenhuis wil kinderen zo min mogelijk uit hun vertrouwde omgeving halen en voor hen een aangename plek zijn. Het ziekenhuis wil patiëntjes ruimte bieden om te kunnen spelen en zich thuis te voelen, maar ook een plaats zijn waar zij worden gesteund op weg naar zelfstandige volwassenheid. Dit kinderziekenhuis is sinds 1988 gehuisvest in het AMC en telt 166 bedden. Elk jaar worden hier ongeveer 5.000 meest ernstig zieke patiëntjes opgenomen. De polikliniek en dagbehandeling worden 25.000 maal per jaar door kinderen bezocht.

Het Schipholfonds
Stichting Het Schipholfonds is in december 1994 door Amsterdam Airport Schiphol opgericht en heeft als doel een actieve rol te spelen in het maatschappelijke, sportieve en culturele leven in de omgeving van de luchthaven. Donaties komen uitsluitend ten goede aan instanties en organisaties zonder winstoogmerk en van collectief belang. Amsterdam Airport Schiphol schenkt ieder jaar een bedrag aan Het Schipholfonds, dat onder strenge criteria van een onafhankelijk bestuur donaties toekent aan goede doeleinden. Informatie over Het Schipholfonds is te vinden op www.schiphol.nl/schipholfonds



Amsterdam Airport Schiphol