Politie Hollands Midden
Datum: 19 november 2003

(

Aanrijding tussen auto en scooter Katwijk
Een 44-jarige automobiliste uit Katwijk verleende op dinsdag 18 november rond 09.50 uur op de Wassenaarseweg geen voorrang aan een 18-jarige plaatsgenote. De vrouw reed met haar auto vanaf de Wassenaarseweg een inrit bij een woning op. Daarbij kruiste zij een fietspad waar op dat moment haar plaatsgenote op een scooter reed. Bij de aanrijding raakte de schouder en heup van de scooterrijdster uit de kom. De vrouw werd overgebracht naar het LUMC.

Getuigen van beroving gezocht Leiden
De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op dinsdagavond 18 november. Een 19-jarige Leidenaar werd omstreeks 07.50 uur ter hoogte van het stadhuis beroofd van zijn mobiele telefoon. De Leidenaar werd aangesproken door een jonge man die hem een vuurtje vroeg. Vervolgens liet deze hem een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zien waarna de kleding van de Leidenaar werd doorzocht. De man ging er met zijn mobiele telefoon lopend vandoor in de richting van de Lammenschansweg. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Politie onderzoekt poging diefstal door bedreiging Gouda

De politie doet onderzoek naar een poging tot diefstal waarbij een 55-jarige vrouw in haar winkel aan de Walestraat met een mes werd bedreigd. Op dinsdag 18 november kwam er rond 14.30 uur een man de winkel binnen. Hij eistte geld van de vrouw. Door het verzet van de vrouw verliet de man onverrichter zake de winkel. Hij liep weg in de richting van de Spieringstraat. Even na 15.00 uur hield de politie in de omgeving naar aanleiding van het opgegeven signalement een 25-jarige Gouwenaar aan. Uit nader onderzoek bleek dat de Gouwenaar niets met de zaak te maken had, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer
(0900 - 8844 (lokaal tarief).


Politie houdt insluiper aan Gouda

De politie hield op dinsdag 18 november rond 15.10 uur in een bedrijf aan de Goudseweg een 26-jarige man uit Gouda aan. De man werd in de werkplaats van het bedrijf overlopen door de eigenaar. De Gouwenaar had inmiddels een aantal blikjes energiedrank van het bedrijf in zijn zak gestoken. Na zijn verhoor werd de verdachte in de loop van de avond met een dagvaarding op zak weer op vrije voeten gesteld.


Motorrijder onderuit Reeuwijk

Een 38-jarige motorrijder uit Gouda is op dinsdag 18 november op de kruising Raadhuisweg/Zoutmansweg/Nieuwdorperweg onderuit gegaan met zijn motor. De Gouwenaar reed vanaf de Raadhuisweg in de richting van Gouda en reed bij het 'groene' verkeerslicht de kruising op. Uit tegenovergestelde richting kwam een 51-jarige automobilist uit Gouda. Deze sloeg op hetzelfde moment linksaf de Nieuwdorperweg in. De motorrijder remde door de afslaande auto krachtig waardoor hij ten val kwam en onder de motor terechtkwam. De motorrijder werd met een gebroken arm en letsel aan een knieschijf overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Snelheidscontrole Schoonhoven/Krimpen aan de Lek
De politie heeft op maandag 17 november een snelheidscontrole gehouden op de C.G. Roosweg in Krimpen aan de Lek en in Schoonhoven. In Krimpen aan de Lek werd van 08.00 tot 13.30 uur gecontroleerd. Van de 3910 passanten waren er 71 in overtreding. In Schoonhoven werd van 07.55 tot 10.20 uur gecontroleerd. Er werden 14 overtredingen geconstateerd. Er waren hier 1950 passanten. De hoogstgemeten snelheid was 98 km/u.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --