AXA Verzekeringen

Gouden Handdruk in AXA's LeefVrij

19 november 2003

Vanaf heden is AXA's individuele levensverzekeringsproduct LeefVrij geschikt om gouden handrukken in onder te brengen. AXA speelt hiermee in op de sterk toenemende vraag naar flexibele oplossingen voor gouden handdrukken. Eerder was LeefVrij een product dat uitsluitend geschikt was om vrijkomend kapitaal uit expirerende pre-Brede Herwaarderingspolissen (oud regime) in onder te brengen.

Afgevloeide werknemers met een ontslagvergoeding kunnen vanaf nu gebruik maken van de flexibiliteit in LeefVrij. Veel bedrijven en organisaties maken momenteel een afslankingsfase door. Gevolg daarvan is dat het aantal afvloeiingsregelingen sterk is toegenomen. Veel van deze (ex) werknemers vinden op korte termijn weer ander werk. Anderen doen daar wellicht langer over. Met de mogelijkheid om de gouden handdruk onder te brengen in LeefVrij is er nu voor beide groepen een oplossing. Het geld kan in LeefVrij gestort worden en op elk moment kan een kortdurende lijfrente worden opgenomen. Een afvloeiingsregeling betreft vaak een hectische periode voor de klant. Op deze manier geeft de adviseur de klant de mogelijkheid om de beslissing over de besteding van zijn geld uit te stellen tot een later moment.

Over LeefVrij

LeefVrij is een individueel verzekeringsproduct met lijfrenteclausule op basis van beleggingseenheden. De betaalde koopsom(men) wordt of worden, na aftrek van kosten, ondergebracht in één of meer beleggingsdepots. LeefVrij is geschikt om vrijkomend kapitaal uit expirerende pre-Brede Herwaarderingspolissen en gouden handdrukken onder te brengen in beleggingsdepots. Uit LeefVrij kunnen opnamen gedaan worden om daarmee direct ingaande lijfrentes aan te kopen met periodieke uitkeringen per maand of per kwartaal achteraf. De klant bepaalt zelf de hoogte van deze uitkeringen en heeft dus zelf invloed op zijn inkomensverloop. Het geld dat niet benut wordt voor uitkeringen blijft in de beleggingsdepots van LeefVrij en rendeert door. In de toekomst kunnen daar weer onttrekkingen uit gedaan worden op de door de klant gewenste tijdstippen uit de door de klant aangegeven beleggingsdepot(s). Ook kan de klant op elk gewenst moment ongelimiteerd extra bedragen, mits hetzelfde fiscale regime van toepassing is, in LeefVrij storten. Het is mogelijk om met LeefVrij te beleggen in de volgende depots:

Obligatie Depot Model Depot I
Spaar Depot Model Depot II
Actief Beheer Depot Model Depot III
Aandelen Depot Model Depot IV
Financiële Sector Depot Model Depot V
Mondiaal Beheer Depot

Nieuwe release offerteprogrammatuur

Om gelden via afvloeiingsregelingen in LeefVrij te kunnen onderbrengen zijn de administratie en de offerteprogrammatuur aangepast. In de nieuwe release van AXA's offerteprogrammatuur, die het intermediair eind deze week ontvangt, is ook de gouden handdruk-LeefVrij combinatie verwerkt.