POWER PLATE INTERNATIONAL

Power Plate Bik ploeg beste dameswielerploeg van het jaar

Met ruime voorsprong op de concurrentie staat de Nederlandse Power Plate Bik ploeg na afloop van het seizoen 2003 bovenaan op de UCI wereldranglijst!

De ploeg van ploegleider Ton Vrolijk heeft bijna alles gewonnen wat er te winnen valt. Met diverse toprensters als Sara Carrigan, Kate Bates, Anita Valen, Corine Dorland, Vera Koedooder en wereldkampioene Suzanne Ljunskog in de ploeg zijn de resultaten verklaarbaar.

Het seizoen begon al goed met de overwinning van Sara Carrigan in de
1e wereldbekerwedstrijd van het jaar. Hierna won zij nog vele andere wedstrijden waaronder 2 etappes in de Tour de L'Aude, 2 etappes in de ronde van Brittannië, werd zij winnares van het Australisch tijdritkampioenschap en nog veel meer. Anita Valen presteerde ook niet slecht. Zij werd 2e in de wereldbekerwedstrijd Casta y Leon en nationaal kampioen op de weg en in de tijdrit.

De toprenster binnen de ploeg is Suzanne Ljunskog. Suzanne maakte halverwege het seizoen de overstap naar de Power Plate Bik ploeg, en deed dit niet zonder succes. Zij won onder andere de Ronde van Nederland. In de ronde van Toscane ging Suzanne met de gele-, groene- en bolletjestrui naar huis. Zij sloot het seizoen op een geweldige wijze af door Wereldkampioene te worden!