Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 20 november 2003
Bovendien zijn de halteplaatsen en tijden gewijzigd. De chemokar zal op vrijdag 28 november 2003 op onderstaande haltes en tijden aanwezig zijn:
Halteplaatsen Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Denekamp en Noord Deurningen
(4^e vrijdag van de maand)
Lattrop-Breklenkamp Gasterij De Smid 08.30-09.00 uur Tilligte Parkeerplaats Sporthal 09.15-09.45 uur Agelo Basisschool 'n Boaken 10.00-10.30 uur
Denekamp Marktplein 11.00-11.30 uur
Denekamp Gebouw Thuiszorg 13.00-13.30 uur
Denekamp Sporthal de Veldkamp 13.45-14.15 uur
Noord Deurningen Parkeerplaats Kerk 14.30-15.00 uur

GEMEENTE DINKELLAND ONTWIKKELT WELSTANDSNOTA

Over smaak valt niet te twisten, ook wanneer het om de schoonheid (of juist het ontbreken daarvan) van bouwplannen gaat. Het welstandstoezicht stelt de gemeente in staat de bouwplannen op zich en de kwaliteit van de bebouwde omgeving te bewaken. Tot de invoering van de nieuwe Woningwet per 1 januari 2003 was het welstandtoezicht landelijk geregeld. De bouwplannen werden getoetst "aan de redelijke eisen van welstand", waarbij de welstandscommissie een adviserende rol had. Er wordt wel eens beweerd dat de toets aan de welstandsaspecten soms willekeurig is en dat het welstandsbeleid en de toets daaraan beslist niet inzichtelijk is.

In de nieuwe wet is een belangrijk deel van de welstandsbepalingen geschrapt en deze schrijft thans voor dat welstandsbeleidsregels in een welstandsnota moeten worden neergelegd, waarbij meer dan tot nu toe een lokale visie op de welstand mogelijk is. Op 1 juli 2004 moet iedere gemeente een dergelijke nota hebben vastgesteld. Heeft een gemeente dat niet gedaan dan mag die gemeente een bouwplan niet meer toetsen aan aspecten van welstand en is dat ook geen weigeringsgrond meer voor een bouwaanvraag.

De gemeente Dinkelland rekent de welstandsaspecten van bouwplannen en de ruimtelijke kwaliteit van de woonomgeving tot haar bestuurlijke verantwoordelijkheid en wil haar - nog te formuleren - welstandsbeleid neerleggen in een welstandsnota. Voorbereidingen zijn gestart. Het Bureau BRO te Vught is als externe deskundige ingeschakeld.

De aanpak/voorbereiding kent een drietal fasen, te weten: de oriëntatiefase (waarin we nu zitten), de opstelfase en de besluitfase. Een eerste aanzet voor een welstandsnota is gereed en deze zal als bespreekstuk dienen in de oriëntatiefase.

Het gemeentebestuur acht het van groot belang, dat zo vroeg mogelijk in deze oriëntatiefase met de inwoners wordt gecommuniceerd. Per slot van rekening heeft het nieuwe te ontwikkelen welstandsregime belangrijke consequenties voor de uitvoering van het gemeentelijk beleid inzake bouwen en ruimtelijke ordening.

Om het welstandsbeleid goed af te stemmen op de wensen en behoeften van de inwoners van Dinkelland is een tijdige inbreng van de inwoners hard nodig. Op 26 november a.s. is om 19.30 uur in de hal van het gemeentehuis in Denekamp een openbare informatie-avond. Ieder belangstellende is daarbij welkom.
Het Bureau BRO zal een toelichting op de eerste aanzet geven, waarna er volop gelegenheid is om vragen te stellen en opmerkingen te maken. De ingekomen reacties zullen worden verwerkt, waarna de definitieve ontwerp-nota zal worden opgesteld. Deze komt naar verwachting in de maand april van 2004 in de inspraak.

OFFICIËLE PUBLICATIES

RUIMTELIJKE ORDENING:

Voorontwerp partiële herziening bestemmingsplan Met ingang van 21 november 2003 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo gedurende een periode van vier weken ter inzage het voorontwerp van het plan tot (gedeeltelijke) herziening van het bestemmingsplan buitengebied van de voormalige gemeente Denekamp. De herziening voorziet in het uitbreiden van parkeergelegenheid ten behoeve van het Theehuis Dennenoord en het vergroten van de inhoudsmaat voor zomerhuisjes bij Theehuis Dennenoord aan de Vasserweg 37, Nutter.
Gedurende voornoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn inspraakreactie omtrent het voorontwerp kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling (artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening)
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan de herbouw woning Voltherbroekweg 4 te Agelo. Het voornemen ligt tezamen met de aanvraag met ingang van 21 november 2003 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent deze aanvraag schriftelijk kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

AANLEGVERGUNNING

Ingekomen aanvragen om aanlegvergunning
Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen om aanlegvergunning zijn ingekomen:


* Vleierweg in Lattrop-Breklenkamp: rooien en verplaatsen van een houtwal;

* Schabosweg 9 in Lattrop-Breklenkamp: aanleggen van een brede singel en een bosje.

De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning
Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Hoofdstraat 12 in Lattrop-Breklenkamp: vergroten woning tot
* Almelosestraat 39 in Ootmarsum: gewijzigd uitvoeren van een uit te breiden woonhuis;

* de Smidse 7 in Rossum: verbouwen woning;
* de Luinink 5 in Denekamp: vergroten woonhuis en
* de Wingerd 11 in Saasveld: bouw erker en uitbreiding garage/berging.

De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.

WELSTAND

De planbehandeling door de welstand voor de bouwaanvragen vindt tweewekelijks plaats op dinsdagochtend. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert eveneens tweewekelijks op donderdagmiddag. U kunt bij planbehandeling en welstandcommissie vergadering aanwezig zijn. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak, kunt u of 854223.
Verleende bouwvergunningen
voor de volgende bouwplannen:

* de Luinink 7 in Denekamp: verbouwen garage;
* van Loostraat 30 in Ootmarsum: herbouwen garage;
* Oldenzaalsedijk 1 in Deurningen: gewijzigd uitvoeren bouw schuur;
* van Loostraat 32 in Ootmarsum: herbouwen garage;
* Smithuissstraat 5 in Ootmarsum: uitbreiden woning;
* van der Heijdenstraat 32 in Denekamp: vergroten woning;
* de Mors 69 in Oud Ootmarsum: bouwen winstation en
* de Kievit 25 in Denekamp: uitbreiden woning.

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.
Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 20 november 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt.Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

RECLAME

RECTIFICATIE
In de Dinkelland Visie van 13 november 2003 stond vermeld bij ingekomen reclame aanvragen: Brandlichterweg 12 in Denekamp: plaatsen neoninstallatie: Dit moet zijn Nordhornsestraat 118 in Denekamp. SLOPEN
Verleende sloopvergunning en positieve reacties op melding sloopvoornemen
voor de volgende sloopplannen:


* Nosseltweg 3 in Denekamp: slopen woonhuis en
* Hollinkweg 4 in Saasveld: slopen woning en 7-tal schuren. Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 20 november 2003 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt.Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.
WET MILIEUBEHEER
Terinzagelegging ontwerp-besluit
Weerselo ligt vanaf 21 november 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp-besluit op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:
* Frans op den Bult B.V., Hengelosestraat 6 te Deurningen voor een wegrestaurant en een tankstation voor het wegverkeer. 19 december 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.
Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen. Terinzagelegging besluit
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt vanaf 21 november 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende zes weken ter inzage de besluiten:
* De heer J.G.A. Juninck, Bellinckhofweg 10 te Weerselo voor een vergunning voor het veranderen van een veehouderij.

Beroep tegen het besluit kan tot en met 2 januari 2004 worden eveneens tot en met 2 januari 2004 worden gericht aan de Voorzitter Terinzagelegging meldingen
Op de afdeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:


* de heer W.A.M. Nijenkamp, Hilbertweg 5 te Weerselo in verband met het bouwen van een schuur voor de opslag van hooi en stro. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende veranderingsvergunning van 20 april 1993, nr. 92.49 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 29 december 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland. Degene die bezwaar maakt, kan tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij in dit geval de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het Postadres is: Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.


* Laurus N.V., Donau 12 te Hoogeveen: Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer voor een reeds opgerichte supermarkt aan de Oldenzaalsestraat 40a te Denekamp;
* KPN Telecom, Hunenborgseweg 2 te Tilligte: Het van toepassing worden van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting (telefooncentrale);
* KPN Telecom, Drosteweg 25 te Saasveld: Het van toepassing worden van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting (telefooncentrale). Eén ieder kan binnen twee weken op- en aanmerkingen met betrekking tot deze meldingen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en COLLECTEN en Kledinginzameling
Er is voor week 48, van 24 tot en met 29 november 2003 géén collecte en kleding-inzamelingsvergunning verleend.