Provincie Noord-Holland

Ambitieuze plannen openluchtrecreatie en toerisme

De bedoeling is dat de provincie - als regisseur en als subsidieverstrekker - ondernemers, belangenorganisaties en plaatselijke overheden, bij elkaar brengt om samen de plannen in te dienen en uit te voeren. Hans Schipper gedeputeerde van o.a. economie landbouw, openluchtrecreatie en toerisme gaat met de Agenda "de boer op". Eind november is een werkbijeenkomst met een groep van 40 mensen die vanuit allerlei invalshoeken te maken hebben met vrijetijdsbesteding. (een kwart van het inkomen van Nederlanders wordt daaraan besteed). Hij polst dan welke acties aanslaan, wie mee wil werken en wie mee wil betalen. Aan de hand van de uitkomsten en de bespreking van de Agenda in de statencommissies, wordt het daaraan gekoppelde uitvoeringsprogramma opgesteld.

De Agenda Recreatie & Toerisme 2004-2007 telt zeven punten.

Groengebieden
Verbetering van het recreatief-toeristisch netwerk Plattelandstoerisme

Kustbezoek
Recreatie en toerisme op het water
Onze cultuurhistorie toegankelijk maken
Promotie en marketing van het toeristisch-recreatief aanbod

Elk agendapunt is uitgewerkt in drie tot vier actiepunten, die de komende jaren worden uitgevoerd.

De Agenda is breed opgezet. Niet alleen recreatie en toerisme zijn stevig verknoopt, maar ook landbouw en cultuurhistorie komen nadrukkelijk aan bod. Er staat geen nieuw beleid in. Afmaken waar we mee zijn begonnen is het hoofdmotief. De wil tot uitvoeren staat centraal.

GS verwachten de Agenda te kunnen realiseren door het gerichter inzetten van de bestaande middelen en efficiencywinst te boeken door interne personele en financiële samenwerking tussen recreatie en toerisme en waar mogelijk ook cultuurhistorie en landbouw. In hoeverre voorgenomen acties uitgevoerd worden hangt voor een deel af van de bereidheid van andere partners om mee te werken.

De Agenda is op te vragen bij WNLO van de provincie Noord-Holland, mevrouw A. Meijer-Mierman tel. (023) 514 46 57. Tot 8 december a.s. kunt u uw reactie op de agenda mailen naar
ravenhorstc@noord-holland.nl

Meer informatie: Marjan Hoenson, 023 514 4118.
Hoofdlijnen Agenda Recreatie en Toerisme 2004 - 2007

Agenda Recreatie en Toerisme 2004 - 2007

Ellen van der Klei 7 november 2003